Seyahat kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Seyahat kodu nasıl alınır?
  2. Seyahat kodu nedir?
  3. Şehirler arası seyahat HES kodu nasıl alınır?
  4. HES kodu yolculuk için yeterli mi?
  5. HES koduna nasıl bakılır?
  6. HES kodu ne işe yarar?
  7. SMS ile HES kodu nasıl alınır Süresiz?

Seyahat kodu nasıl alınır?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

Seyahat kodu nedir?

HES kodu (Hayat Eve Sığar kodu), yurt içi uçuşlarda gerekli olan, güvenli bir seyahat sağlama amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan 10 haneli bir koddur. Yurt içi yolculuklarınızda, uçak, tren ve otobüs bileti satın alma sürecinde bu kodu edinip ilgili alana girmeniz gerekiyor.

Şehirler arası seyahat HES kodu nasıl alınır?

HES kodu SMS yöntemi ile de edinebiliyor. Seyahat HES kodu almak için SMS yöntemini kullanmak isteyen vatandaşlar, aralarındaki boşluk bırakarak sırayla HES yazıp T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi ve gün sayısı olarak paylaşım süresi yazıp 2023'e SMS gönderiyor.

HES kodu yolculuk için yeterli mi?

Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.

HES koduna nasıl bakılır?

* HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. * HES Kodu, e-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

HES kodu ne işe yarar?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

SMS ile HES kodu nasıl alınır Süresiz?

Süresiz kod almak içinse; SMS'le HES boşluk T.C. Kimlik No, boşluk, Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.