Açık Öğretim Lisesi kredileri düştü mü?

İçindekiler:

  1. Açık Öğretim Lisesi kredileri düştü mü?
  2. Açık lisede zorunlu ders ne demek?
  3. Açık Lise 192 kredi düşecek mi?
  4. Açık Öğretim Lisesi zorunlu dersleri nasıl seçilir?
  5. Başarılması en az zorunlu alan kredisi nedir?
  6. AÖL Online sınavına giremedim ne yapmalıyım?
  7. Acik Lise 170 kredi olacak mi?

Açık Öğretim Lisesi kredileri düştü mü?

Açık Öğretim Lisesinden (AÖL) mezun olabilmek için 192 kredi toplanması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son açıklaması sonrasında AÖL mezuniyet kredisi düşürüldü. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrenciler 8 (sekiz) dönemde gerekli krediyi tamamlayıp mezun olabiliyorlar.

Açık lisede zorunlu ders ne demek?

Zorunlu dersler, "AÖL öğrenci girişi"nde sol köşede bulunan "zorunlu dersler" butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir.

Açık Lise 192 kredi düşecek mi?

Açıköğretim lisesi öğrencilerin mezuniyet için gerekli olan en az 192 kredi şartı 170'e düşürülüyor . Yaş itibariyle Örgün eğitim dışında kalmış diplomaya esas müfredatın yapısı temel beceriler korunmak kaydıyla sadeleştiriliyor. Mezuniyet için gerekli olan 192 kredi şartı 170'e düşürülüyor .

Açık Öğretim Lisesi zorunlu dersleri nasıl seçilir?

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ''Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ''Kayıt Yenileme / Ders Seçme'' başlığı altında yer alan ''Ders Seçme İşlemleri'' modülünü seçiniz.

Başarılması en az zorunlu alan kredisi nedir?

Ortaokul diploması ve ara sınıftan gelerek tasdikname ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olan öğrencilerin mezun olabilmeleri için; zorunlu dersinin kalmaması, başarılması gereken en az 90 alan kredisi ile birlikte toplamda 212 krediyi alması, yüz yüze eğitimi ve gerekli dönem şartını tamamlaması durumunda ...

AÖL Online sınavına giremedim ne yapmalıyım?

Sevgili AÖL Öğrencileri özellikle sınav ve kayıt haftalarında meydana gelen bu durum genelde geçicidir. Ancak güncellemeler veyahut başka bir sebeple AÖL Giriş Yapamıyorum diyorsanız, o zaman işlemlerinizi kayıt yaptırdığınız Halk Eğitim Müdürlüklerinden devam ettirebilirsiniz.

Acik Lise 170 kredi olacak mi?

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.