Mahmur kampı neresi?

İçindekiler:

  1. Mahmur kampı neresi?
  2. Kandil Dağı hangi ülkeye ait?
  3. Garan neresi?
  4. Pkk'nın bayrağı nasıl?
  5. Pençe Simsek Operasyonu nerede?

Mahmur kampı neresi?

Mahmur Kampı, Irak'ta Musul'a bağlı, Erbil'e yaklaşık 100 kilometrede bulunan bir BM mülteci kampı. Mahmur Kampı BM tarafından 1998 yılında oluşturuldu. Kamp, 1994 yılında Türkiye'nin Irak sınır köylerinde yaşayanların güvenlik gerekçesiyle tahliyesinden sonra buraya sığınan Kürtlerden oluşmaktadır.

Kandil Dağı hangi ülkeye ait?

Kandil Dağları (Kürtçe: قەندیل / Çiyayên Qendîlê), Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık 1.500 km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar. Dağın büyük kısmı Irak tarafındaki Erbil ilindedir.

Garan neresi?

Gara,Kürtçe ismiyle Garê bölgesi Kuzey Irak'ın dağlık bölgeye verilen isimdir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı'na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

Pkk'nın bayrağı nasıl?

Irak Cumhuriyeti'ne bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı olarak kullanılmaktadır. Kürt ulusal renklerinden oluşmaktadır. Arka planda, birbirine paralel ve eşit olarak sırasıyla kırmızı, beyaz ve yeşil üç renk şeridi, bunların odağında koyu sarımsı renkle toplam 21 saçaklı güneş (Roj) bulunmaktadır.

Pençe Simsek Operasyonu nerede?

MSB, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde açılan taciz atışı sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin yaralandığını açıkladı.