Sigara böreğinin patlamaması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Sigara böreğinin patlamaması için ne yapmalı?
  2. Fırında Sodalı sigara böreği nasıl yapılır?
  3. Sigara böreği nasıl taze tutulur?
  4. Sigara böreği harcı nasıl yapılır?

Sigara böreğinin patlamaması için ne yapmalı?

Sigara böreğini kızartırken patlamasını önlemenin bir diğer yolu da iç harcına bir adet yumurta kırmaktır. Bu yumurta böreğin harcını bağlayarak, yufkanın içinde kalmasını sağlar. Böylece böreğiniz patlamaz. Böreğinizi sararken çok sıkı olmamasına da özen göstermelisiniz.

Fırında Sodalı sigara böreği nasıl yapılır?

Fırında Sodalı Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Her yufkayı 8 bölüp sigara böreklerini sarın derin bir kaba yumurta, süt, soda, sıvı yağ ve yeterince tuz ekleyip iyice çırpın. Börekleri bu karışıma batırıp çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirin.

Sigara böreği nasıl taze tutulur?

Saklama kabınız yoksa saklama kabı yerine çiğ haldeki sigara böreklerini buzdolabı poşedine koyun ve yine aralarında boşluk olacak şekilde poşete dizin. Pişmiş haldeki sigara böreğini de buzlukta bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Sigara böreği harcı nasıl yapılır?

İç harcını hazırlamak için ayıklamış olduğunuz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kıyılmış maydanoz, lor peyniri ve tuzu bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın. Yufkaları tezgaha serin ve her 1 yufkayı çeyrek ay olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün. Ardından bu çeyrek ay şekildeki yufkayı da 3 eşit parçaya kesin.