ÖSYM sınav parası geri alınır mı?

İçindekiler:

  1. ÖSYM sınav parası geri alınır mı?
  2. ÖSYM sınav ücreti ödenmezse ne olur?
  3. ÖSYM Sınavlarına girmeyince ne olur?
  4. YDS ücreti ne kadar 2021?

ÖSYM sınav parası geri alınır mı?

ÖSYM'nin Teşkilat Kanununda sınav ücretlerinin iade edilmeyeceğine yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak kılavuzda şu şekilde bir açıklama bulunmaktadır: ... Önce ÖSYM'ye başvurup yanlış ücretin iadesini isteyiniz. Olumsuz cevap verilmesi halinde Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmanızı öneriyoruz.

ÖSYM sınav ücreti ödenmezse ne olur?

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bu adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

ÖSYM Sınavlarına girmeyince ne olur?

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye başvuru yapıp herhangi bir sebepten sınava katılamazlarsa herhangi bir yaptırım ile karşılaşmazlar.

YDS ücreti ne kadar 2021?

ÖSYM sayfası üzerinden yapılacak işlemler için YDS başvuru ücreti olarak 145 lira yatırılacak. ÖSYM tarafından dil yeterliliğini ölçmek için düzenlenen YDS başvuru süreci başladı. Sınava başvurular, 20 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM sınava girecek adaylara YDS HES kodu uyarısında bulundu.