EMES hastalığı ne demek?

İçindekiler:

  1. EMES hastalığı ne demek?
  2. Emez hastalığı neden olur?
  3. MS hastalığı nasıl ortaya çıkar?
  4. MS hastalığı ne kadar sürer?
  5. MS hastalığı ömrü kısaltır mı?

EMES hastalığı ne demek?

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan Emes Hastalığı diğer adıyla Multiple Skleroz; bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır.

Emez hastalığı neden olur?

Multiple Skleroz yani MS, kişilerin bağışıklık sistemlerinde meydana gelen bozukluklar sonucunda beyin ve omuriliklerinde çok fazla plak oluşması sonucu ortaya çılan bir hastalıktır. MS belirtileri genellikle kaslarda oluşan problemlerle kendisini belli etmektedir. MS, ataklar halinde gelişir.

MS hastalığı nasıl ortaya çıkar?

MS hastalarında akson ve miyelin tabakası beynin farklı yerlerinde hasar görebilir ve sinirsel uyarıları düzgün iletemez. Sinir sisteminde meydana gelen hasara bağlı olarak duyularda, konuşmada, görmede, dengede ve yürümede sorunlar meydana gelebilir.

MS hastalığı ne kadar sürer?

Bu süreç değişkenlik göstermekle birlikte çoğu hastada, belirtiler saatler günler içinde artar, tipik olarak 2-6 hafta sürer ve sonra düzelir. Düzelme bazen tamdır. Ancak, bu atakların %40 kadarında sekeller ortaya çıkabilir. Bu sekellerin bir çoğu günlük yaşamı etkilemezken bazıları da yaşam kalitesini bozabilir.

MS hastalığı ömrü kısaltır mı?

MS öldürücü bir hastalık değildir. İstatistikler MS hastalarının genel toplumun ortalama yaşam süresine yakın veya birkaç yıl daha az bir hayat süresi olduğunu göstermektedir.