E devletten burs iptali nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E devletten burs iptali nasıl yapılır?
  2. Burs iptali nasıl oluyor?
  3. KYK burs iptal edilir mi?
  4. Burs iptal olur mu?
  5. Üniversitede dersten kalınca burs kesiliyor mu?
  6. Bankadan çekilen kredi iptal edilebilir mi?
  7. 2 kez KYK kredi alınır mı?

E devletten burs iptali nasıl yapılır?

KYK Bursunuzu Veya Kredinizi İptal Etmek İçin E-Devlet Girişi Yaptıktan Sonra E-Hizmetler==>Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bağlantısı Altındaki Kredi/Burs İptal Başvurusu Linkine Tıklayın Veya Arama Kutusuna KYK Burs İptal Yazarak Hizmeti Bulabilirsiniz.

Burs iptali nasıl oluyor?

BURS/KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇEN ÖĞRENCİLER Kurumumuzdan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

KYK burs iptal edilir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredi imkanından yararlanmaya hak kazanan öğrenciler taahhütname onayı yapsa bile krediyi almak istedikleri zaman iptal etme hakkına sahiptirler.

Burs iptal olur mu?

Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir. 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

Üniversitede dersten kalınca burs kesiliyor mu?

Derslerden kalan bir öğrencinin ÖSYM tercihi ile yerleştiği bölümün bursu kesilmez.

Bankadan çekilen kredi iptal edilebilir mi?

Eğer onaylanan kredinizi henüz imzalayıp almadıysanız sadece telefonla bile kredi iptal talebinde bulunabilir; herhangi bir cayma bedeli ödemeden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra ise 14 gün içerisinde cayma bedeli olmadan vazgeçme şansına sahipsiniz.

2 kez KYK kredi alınır mı?

KYK öğrenim kredisini lisans düzeyindeyken ala biri ikinci bir üniversite okumaya karar verirse ne yazık ki 2.kez kredi alamaz. Bunun için özel kurumlara başvurmanız gerekiyor.