Memede ağrı ve sertlik neden olur?

İçindekiler:

  1. Memede ağrı ve sertlik neden olur?
  2. Adet öncesi göğüs şişmesi neden olur?
  3. Hamilelikte memelerde hassasiyet ne zaman başlar?
  4. Sağ memede ağrı neden olur?

Memede ağrı ve sertlik neden olur?

Memede ele gelen sertlik, şişlik veya kitle saptanması durumunda ilk akla gelen korkulacak hastalık meme kanseridir. Memede ağrısız kitle saptanması meme kanserinin en sık görülen bulgusudur. Ancak memede oluşmuş olan her kitle kanser olmayacağı için hemen korkuya kapılmamak gerekir.

Adet öncesi göğüs şişmesi neden olur?

Regl öncesi göğüs ağrısının sebebi hormonlardır. Evet, vücudumuzu tanıyamayacak haline getiren hormonlar yine iş başında. Adet olurken göğüslerin şişmesi; miktarı değişen hormonlar sebebiyle vücuttaki sıvılar göğüslerde toplanır ve bu sebeple göğüslerde büyüme ve hassasiyet görülür.

Hamilelikte memelerde hassasiyet ne zaman başlar?

Hamileliğin ilk belirtileri, döllenmenin oluşumundan sonraki 5-10 gün arasında hissedilebilir. Regl öncesi ve sırasında yaşanan şişkinlik hissi, hamileliğin ilk belirtilerinin arasındadır. Göğüslerde yaşanan hassasiyet, meme uçlarının ve çevresindeki halkanın koyulaşması da hamileliğe işaret eder.

Sağ memede ağrı neden olur?

Sağ meme ağrılarının en büyük sebeplerden biri soğuk algınlığıdır. Özellikle grip veya üşütme gibi durumlarda sağ meme ağrıyabilir. Bununla beraber enfeksiyonun durumuna göre de kişiler memede ağrı hissedebilir.