Yoğurt limon karbonat ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Yoğurt limon karbonat ne işe yarar?
  2. Yoğurtla karbonat ne işe yarar?
  3. Karbonat lekelere iyi gelir mi?
  4. Karbonatlı su cilde zarar verir mi?
  5. Karbonat cilde zarar verir mi?
  6. Limonlu karbonatlı su nasıl hazırlanır?

Yoğurt limon karbonat ne işe yarar?

Limon ve yoğurt, her iki maske malzemesi de cilt lekelerini gidermekte çok etkilidir. Cilt lekelerini yok eden maske hazırlamak için; 1 tatlı kaşığı yoğurt, 3 damla limon suyu, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı göz ve dudak bölgeniz hariç tüm yüzünüze sürün.

Yoğurtla karbonat ne işe yarar?

Hızlı ve kolay bir şekilde uygulanan yoğurt karbonat maskesi ciltteki ölü derilerin de atılmasını sağlar. Ayrıca yoğurt karbonat maskesi cildin pH seviyesini de dengeler. Böylece cilt ölü derilerden de arındırılır. Bir kabın içerisine karbonat, limon suyu, zeytin yağı ve yoğurt eklenir.

Karbonat lekelere iyi gelir mi?

Cilt beyazlatıcı özelliğinin yanı sıra lekelerde de oldukça etkilidir. Cildinizdeki istenmeyen lekeleri karbonat ile yapacağınız peeling ile cildinizden arındırabilirsiniz.

Karbonatlı su cilde zarar verir mi?

Karbonat cildin pH dengesini bozabilir. Cildimizin pH dengesi 4,5 ila 5,7 arasındadır. Karbonat ise bu seviyenin oldukça üzerindedir. Karbonatı saf bir şekilde cilde uygulamak deriyi kurutur ve nem kaybına yol açar.

Karbonat cilde zarar verir mi?

Karbonat evinizde, cildinizde ve temizlik amaçlı kullandığınız alanlarda güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. Karbonat kullanımı sonucunda herhangi bir toksik etkisi yoktur.

Limonlu karbonatlı su nasıl hazırlanır?

Karbonatlı su ve limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir. Vücudumuzun ideal pH oranı 7.35'tir....Hazırlanışı:
  1. Bir bardağın içerisine 1 tane limonu sıkın.
  2. Üzerine de 1 tatlı kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın.
  3. Bardağın geri kalanına su koyup tekrar karıştırın.