Orkide cicegi bakimi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Orkide cicegi bakimi nasil yapilir?
  2. Orkidenin yeni yaprak vermesi ne demek?
  3. Orkide nasıl yeni yaprak verir?
  4. Orkide hangi odada durmalı?
  5. Mor Orkide olur mu?

Orkide cicegi bakimi nasil yapilir?

Orkide fazla güneşi sevmez, çiçekleri hemen bozulur ancak hiç güneş almayan ve loş yerde bulunması da iyi değildir. Yeterince güneş alamayan orkide çiçek açmayacaktır. Orkidenin üzerine gelen güneş yarı yarıya filtrelenmiş olmalıdır, yani dokunduğunuz zaman yaprakları hiç ısıtmamalı ya da çok az ısıtmalıdır.

Orkidenin yeni yaprak vermesi ne demek?

Orkide çiçekli iken yaprak çıkarmaz. Yeni yaprak çıkarıyorken de çiçek açmaz. Maalesef çiçekleri dökülünce orkideyi pek sevmeyiz. ... Eğer dal çıkmadan yaprak vermeye başlamışsa kök kendini yukarı taşıyor demektir.

Orkide nasıl yeni yaprak verir?

Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.

Orkide hangi odada durmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Mor Orkide olur mu?

Güzelliğiyle ve ihtişamıyla büyüleyen Phalaenopsis orkide, kısa gövdeli ve yayvan yapraklı bir türdür. Orkide çiçeğinin en çok tercih edilen rengi beyazdır ama lila orkide, mor orkide ve pembe renkli orkideler de rahatlıkla bulunabilir.