Altın otunun neye faydası var?

İçindekiler:

  1. Altın otunun neye faydası var?
  2. Sarı altın otu Nasıl Kullanılır?
  3. Altın otu çayı nasıl hazırlanır?
  4. Altın otu zayıflama çayı nasıl yapılır?
  5. Altın otu nasıl bir bitkidir?
  6. Altın otu kilo verdirir mi?
  7. Altın otu romatizmaya iyi gelir mi?

Altın otunun neye faydası var?

Altın otunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Mide ekşimesi, yanması gibi problemlerin yanında gastrite iyi gelir. Mide özsuyunu artırır. Sindirim sistemini ve bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Prostata iyi gelir.

Sarı altın otu Nasıl Kullanılır?

Altın otu genelde çay olarak kullanılmak ile birlikte bazen yağ olarak da kullanılmaktadır. Çay olarak demlemek isteyen kişi önce bir bardak sıcak suya 3 ya da 4 adet altın otu çiçeği atarak ortalama 10 dakika ile 15 dakika demlenmeye bırakmalıdır. Ardından çiçeklerini süzerek ılık tüketmek mümkündür.

Altın otu çayı nasıl hazırlanır?

Altın otu çayı yapmak için sadece kurutulmuş altın otu çiçeklerine ve suya ihtiyacınız var. 1 yemek kaşığı kurutulmuş altın otu çiçeğini 400-500 mililitre kadar kaynatılmış suyun içine atın ve bu şekilde 10 dakika kadar demlendirin.

Altın otu zayıflama çayı nasıl yapılır?

Altın otu çayı demlemek için bir bardak sıcak suyun içine 3-4 adet altın otu çiçeği atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Çiçeklerini süzüp tüketin. Tadı acı olduğu için 1 çay kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz. Altın otunun bilinen bir zararı yok.

Altın otu nasıl bir bitkidir?

Sapsarı çiçekleriyle kilometrelerce uzaktan bile fark edilebilen bir bitki altın otu. Uzun sapları olan bu bitkinin çiçekleri bu sapların en üst kısmında, şemsiyeye benzer bir şekilde dağılım gösteriyor, kendine has bu harika görüntüsü nedeniyle süs bitkisi olarak sıkça kullanılıyor.

Altın otu kilo verdirir mi?

Çok etkili bir idrar söktürücü ve idrar yollarını düzenleyici etkisi vardır. Bu sebeple de altın otu çayının zayıflatıcı özelliği olduğu düşünülmektedir. Ancak altın otu idrar söktürücü özelliği olduğu için vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar. Bundan dolayı da az da olsa kilo kaybı yaşanır.

Altın otu romatizmaya iyi gelir mi?

Altın otu, safra, pankreas ve mide öz suyunu arttırma gibi özelliklere sahip olduğu için hazımsızlık gibi sindirim problemleri yaşayanlar tercih edebilir. Düzenli olarak tüketildiğinde romatizma ve kireçlenme gibi problemlerine yardımcı olur.