Yüreğinize kulak verin ne demek?

İçindekiler:

  1. Yüreğinize kulak verin ne demek?
  2. Kulak vermek deyim midir?
  3. Can vermek ne demek?
  4. Çare ne anlama gelir?
  5. Son çare ne demek?
  6. Kemer ne demek?
  7. Üşüşmek ne anlama gelir?

Yüreğinize kulak verin ne demek?

Kulak Vermek » Deyimler Merak edip dinlemek, işitmeye çalışmak. Örn: Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın / Bir vatan kalbinin attığı yerdir -N. H. Onan.

Kulak vermek deyim midir?

Deyimler ayrı yazılır: akıntıya kürek çekmek, çam devirmek, çanak tutmak, gönlünden geçirmek, göz atmak, kulak asmak, kulak vermek, çantada keklik, devede kulak, yağlı kuyruk, yüz görümlüğü vb.

Can vermek ne demek?

Can vermek deyiminin anlamı ve açıklaması "Adam tek kurşunla can verdi." 2. Ruha güç vermek, yaşar duruma getirmek. "Senin varlığın bana can veriyor."

Çare ne anlama gelir?

Çare kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Çare kelimesi Farsça kökenlidir. - Teklif ettiği çare ise şiddetli ve semereli bir tedbir olmaktan çok uzaktı.

Son çare ne demek?

Bir şeyi önleme. Tedavi yolu, deva.

Kemer ne demek?

Kemer (Farsça: كمر ,kamar), mimarlıkta iki sütun veya ayağı birbirine üstten yarım çember, basık eğri, yonca yaprağı vb. biçimlerde bağlayan ve üzerine gelen duvar ağırlıklarını, iki yanındaki ayaklara bindiren tonoz bağlantıdır.

Üşüşmek ne anlama gelir?

(-e) Her yandan çokça bir araya gelmek, toplanmak, birikmek, üşmek: “Herifin etrafına daha trenden inerken üşüştük.” -N. Hikmet.