Be going to nerede nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Be going to nerede nasıl kullanılır?
  2. Future Tense ne zaman kullanılır?
  3. Shall ne zaman kullanılır?
  4. Shall den sonra ne gelir?
  5. Shall We sorusuna nasıl cevap verilir?

Be going to nerede nasıl kullanılır?

Be going to” kullanımı Planlanmış veya kesin gözü ile bakılan durumlarda kullanılan “be going to” da yine –ecek, -acak anlamı vardır ve “am, is, are” fiilleri özneye göre kullanılır. Oh my god, It is going to snow ! (Aman tanrım kar yağacak !) She is going to fall !

Future Tense ne zaman kullanılır?

► Simple Future Tense kullanılan gelecek zaman cümlelerinde herhangi bir planlama veya niyet yoktur. Gelecekte şartlardan dolayı meydana gelecek eylemlerden bahsedilirken kullanılır. Bu cümleler kurulurken yardımcı fiiller will ve shall kullanılır.

Shall ne zaman kullanılır?

Shall sözcüğü aynı zamanda gelecekte gerçekleşmesi mümkün bir şeyden/ durumdan bahsederken de kullanılır. Örneğin: Shall I pick your sister up from college? (Kız kardeşini okuldan alayım mı?) Shall we dance? (Dans edelim mi?)

Shall den sonra ne gelir?

İngilizce "Simple Future Tense", yani Türkçesiyle gelecek zaman birinci tekil şahısta "shall" ile, diğer şahıslarda "will" ile ifade edilir. Ancak bugün İngilizce'de tüm şahıslarda "will" kullanılabilir.

Shall We sorusuna nasıl cevap verilir?

Shall we... diye başlayan bir sorunun cevabı genellikle teklif ifadesi olan let's ile gelir. Where shall we go? (Nereye gidelim/gitsek?) Let's go to a cinema. (Bir sinemaya gidelim).