Hukukta def i ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta def i ne demek?
  2. Erbane Def nedir?
  3. Camide def çalınır mı?
  4. Erbane nereden geliyor?
  5. Tef hangi yöreye aittir?

Hukukta def i ne demek?

"Def'i, borçluya tanınmış, borçlanılan edimin ifasından özel bir sebeple kaçınma hakkıdır. Def'ilerin ortak özellikleri; alacak hakkı ve talep yetkisiyle bağlantılı olma, hak olma, sınırlı sayıda olmama, zamanaşımına uğramama ve maddî hukuka ilişkin bir savunma vasıtası olma şeklinde sıralanabilir.

Erbane Def nedir?

Erbane, binlerce yıldır Mezopotamya ve İran coğrafyasında kullanılan vurmalı bir çalgımızdır. Süryani, Arap, Kürt, Ermeni ve Farisi kültürlerinde mevcuttur. Bu saza Araplar ve Farslar “def” demekte, Kürdler ise “erbane“, “arbane” ve “arbani” gibi isimler vermektedirler.

Camide def çalınır mı?

Def çalmak ibadete vesile değildir. Def çalmak, eğlence aletidir. Def çalarak ibadet olmaz.

Erbane nereden geliyor?

DOĞU'NUN SAZLARI 3: ERBANE. Erbane, binlerce yıldır Mezopotamya ve İran coğrafyasında kullanılan vurmalı bir çalgımızdır. Süryani, Arap, Kürt, Ermeni ve Farisi kültürlerinde mevcuttur. Bu saza Araplar ve Farslar “def” demekte, Kürdler ise “erbane“, “arbane” ve “arbani” gibi isimler vermektedirler.

Tef hangi yöreye aittir?

Mezopotamya'da, Mısır'da, Fenike'de, Eski Yunan müziğinde tef vardır. Arapların İberya yı istilası ile İspanya ve Portekiz'e geçmiştir. Bugün ki Batı Müziğinde “Tambour” ve “basque” adları altında kullanılmaktadır. Genel olarak 20-40 santimetre çapı aralığında bir kasnak kullanılmaktadır.