Ne ekersen onu biçersin gibi sözler?

İçindekiler:

  1. Ne ekersen onu biçersin gibi sözler?
  2. Iyilik yapan iyilik bulur atasözünün anlamı nedir?
  3. Komşuna gelir başına atasözünün anlamı nedir?
  4. Çıkar ne anlama gelir?
  5. Şefkat kelimesinin anlamı nedir?
  6. Çıkar ne demek TDK?
  7. Çıkar ilişkisi ne demek?

Ne ekersen onu biçersin gibi sözler?

Asırlar öncesinden günümüze kadar söylenegelmiş, dersler çıkarmamız gereken, uyarıcı, yol gösterici altın değerinde sözler...

Iyilik yapan iyilik bulur atasözünün anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında iyilik eden iyilik bulur atasözü 'çevresinde iyilik yapan insanların gün geldiğinde mutlaka karşılığını iyilik olarak alacağı' anlamına gelmektedir.

Komşuna gelir başına atasözünün anlamı nedir?

Birinin başına gelen kötü bir durum, gün olur senin de başına gelebilir. Başına gelen felâkete başkalarının gülmesi seni nasıl incitirse, senin başkalarının kötü hâline gülmen de onları incitir. O hâlde birilerinin başına gelen kötü durumdan ötürü, onlarla sakın alay etme.

Çıkar ne anlama gelir?

çıkar anlamı is. Dolaylı bir biçimde elde edilen kazanç, menfaat, yarar: "Bu yüzden teşkilatı kendi çıkarları için kullanmaya tenezzül etmedi." -İ. O.

Şefkat kelimesinin anlamı nedir?

şefkat, -ti anlamı is. Acıyarak ve koruyarak sevme, sevecenlik: "Devleti adaletle, şefkatle, mürüvvetle idare ederdi." -Ö. Seyfettin.

Çıkar ne demek TDK?

çıkar. a. Dolaylı bir biçimde elde edilen kazanç, menfaat, yarar: “Bu yüzden teşkilatı kendi çıkarları için kullanmaya tenezzül etmedi.” -İ.

Çıkar ilişkisi ne demek?

Cevap: Çıkar ilişkisi; Başvuru sahibinin potansiyel tedarikçilerle veya potansiyel tedarikçilerin birbirleriyle olan ailevi, manevi, politik, milli, ekonomik veya menfaat sağlayan her türlü ilişkileri veya ortaklıkları nedeniyle tarafsız görüş verme kapasitesini etkileyen olayı ifade eder.