Hamam böcekleri hangi kokuyu sevmez?

İçindekiler:

  1. Hamam böcekleri hangi kokuyu sevmez?
  2. Haşereler hangi kokuyu sevmez?
  3. Lavanta kokusu böcekleri kaçırır mı?
  4. Lavanta böcekleri kaçırır mı?
  5. Dolaptaki böcekler nasıl yok edilir?

Hamam böcekleri hangi kokuyu sevmez?

Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.

Haşereler hangi kokuyu sevmez?

Kalorifer böceğinin en sevmediği koku nane kokusudur. Örneğin kalorifer böceğini gördüğünüz ve onların olabileceği yerlere nane yağı alarak spreyli bir şişe yardımıyla sıkabilirsiniz. Bununla beraber hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu sevmemektedir.

Lavanta kokusu böcekleri kaçırır mı?

Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!

Lavanta böcekleri kaçırır mı?

Lavanta. Sinekleri evinizden uzak tutmak için kurutulmuş lavantayı demetler halinde yerleştirin. Lavanta güveleri, pireleri, sinekleri ve sivrisinekleri kovar. ... İnsanlar lavanta kokusunu sevmelerine rağmen, sivrisinekler, sinekler ve diğer istenmeyen böcekler bundan nefret ediyor.

Dolaptaki böcekler nasıl yok edilir?

Evinizi istila eden böcekleri öldürmeden yok etmek için; acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bunları evinizde ulaştığı noktalara, eşiklere, kuytu kenar alanlara ve süpürgelikleri sizin için sıraladığımız malzemeleri koyarak böceklerden kurtulabilirsiniz.