Hatmi tohumu neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Hatmi tohumu neye iyi gelir?
  2. Hatmi çiçeği nasıl yapılır?
  3. Hatmi çiçeği nasıl bir şeydir?
  4. Hatmi çiçeği süt ile yapılır mı?
  5. Hatmi çiçeği çayı neye iyi gelir?

Hatmi tohumu neye iyi gelir?

Hatmi çiçeği sağlıklı kalmak için yardımcı olmakta ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini yükseltmektedir. Böbrek iltihaplarına iyi gelen bu bitki ayrıca iyi bir idrar söktürücüdür.

Hatmi çiçeği nasıl yapılır?

Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.

Hatmi çiçeği nasıl bir şeydir?

Hatmi çiçeği, ebegümeci familyasından olan bir bitkidir. Güneşli ve ılıman iklimlerde doğal olarak yetişiyorlar. Beyaz, pembe, kırmızı, turuncu, lila rengi çiçekler açabiliyor. Halk arasında deve gülü, hire, silindir çiçeği ve gülhatmi gibi isimlerle anılıyor.

Hatmi çiçeği süt ile yapılır mı?

Prof.Dr İbrahin Saraçoğlu 'nun tavsiye ettiği hatmi çiçeği kürünü (süt ile yapılan); özellikle geçmeyen kuru öksürük için kullanabilirsiniz. Bu kürün yapımının yukarıdaki tariften tek farkı, su yerine süt kullanılmasıdır. İçerisine kesinlikle limon ya da bal eklemeyin. Günde iki kez içebilirsiniz.

Hatmi çiçeği çayı neye iyi gelir?

Hatmi çiçeğinin soğuk algınlığından sindirim sistemi düzenlemeye, cildi nemlendirmesinden uyku problemlerine kadar birçok faydası bulunuyor.
  • Kronik öksürüğü kesiyor. ...
  • Mide rahatsızlıklarını gideriyor.
  • Hazımsızlık, gaz sancısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemede etkilidir.
  • Doğal ağrı kesicidir.
Daha fazla öğe...