Profesör Doktor ne?

İçindekiler:

  1. Profesör Doktor ne?
  2. Profesör Doktor ünvanı nasıl alınır?
  3. Oktay Sinanoğlu en genç profesör mü?
  4. Profesör olmak için kaç yıl okumak gerekir?

Profesör Doktor ne?

Profesör Doktor, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü öğrencilerine eğitim materyalleri hazırlamak ve dersleri öğretmekle sorumludur. Bu öğretim süreci, seminer, saha çalışması, tez veya laboratuvar çalışmalarını da kapsar.

Profesör Doktor ünvanı nasıl alınır?

Kişilerin profesör olmak için ise sağlaması gereken şartlar şu şekildedir; Kişilerin doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir ve en az beş sene ana dalında çalışmış olması gerekmektedir. Uluslararası eserler vermiş olması gerekmektedir. Kişilerin profesör kadrosuna uygun bir şekilde atanmış olması gerekmektedir.

Oktay Sinanoğlu en genç profesör mü?

Akademik kariyeri. 1960'ta Yale Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu. 1 Temmuz 1963 tarihinde kimya alanında tam profesörlük unvanı alarak, 20. yüzyılda Yale Üniversitesi'nde "tam profesörlük" unvanını en genç yaşta kazanan öğretim üyesi olduğu açıklandı.

Profesör olmak için kaç yıl okumak gerekir?

Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az 5 yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak, kendi bilim alanında uluslararası düzeyde orijinal eserler vermiş olmak ve uygulama alanı bulunan dallarda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmuş olmak ...