Gebelikte diş çekimi ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Gebelikte diş çekimi ne zaman yapılır?
  2. 6 Aylık Hamilelikte diş çekilir mi?
  3. Diş çekimi hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?
  4. Hamilelikte diş tedavisi neden yapılmaz?
  5. Hamilelikte diş ağrısı doktor ne yapar?
  6. Hamilelikte kanal tedavisi yapılır mi?
  7. Hamile iken dişçiye gidebilir mi?

Gebelikte diş çekimi ne zaman yapılır?

Hamileliğin ilk üç ayında büyük çaplı tedavilerden kaçınılmalı, tedaviler 2. üç aylık süreç içinde gerçekleştirilmesi için ertelenmelidir. Hamilelikte diş çekimi, diş dolgusu ve kanal tedavisi yapılabilir.

6 Aylık Hamilelikte diş çekilir mi?

Ağrıya neden olan ve müdahale edilmediğinde anneye ve bebeğe zarar verebilecek durumlarda diş hekimine gidilmelidir. 3-6 aylık dönem; hamilelik sonuna kadar ertelenmesi uygun olmayan diş çekimleri, dolgular, kanal tedavileri yapılabilir. Müdahalelerin yapılması için en uygun dönemdir.

Diş çekimi hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?

Genellikle acil olmayan işlemler de hamilelik sürecinde yapılabilir. Ancak herhangi bir diş tedavisi için en uygun zaman 4. Ve 6. aylar arasıdır. Şiddetli ağrının eşlik ettiği acil durumlarda tedavi hamileliğin herhangi bir döneminde yapılabilir.

Hamilelikte diş tedavisi neden yapılmaz?

Hamilelikte hormonal değişiklikler diş eti iltihaplarına neden olabilir. Diş hekimi ve kadın doğum uzmanları, gebelikte diş eti iltihabı tedavi edilmezse erken doğum riskinin arttığı uyarısını yapıyor.

Hamilelikte diş ağrısı doktor ne yapar?

HAMİLEYKEN DİŞİNİZ AĞIRIRSA Anne adayında aniden bir diş ağrısı olursa bu dişin sinirinin etkilendiğinin göstergesidir olduğunu bu durumda kanal tedavisi gerekecektir. Bir defaya mahsus olmak ve kadın doğum uzmanı ile konsülte etmek şartıyla anestezi altında kanal tedavisi yapılabilir.

Hamilelikte kanal tedavisi yapılır mi?

Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Antibiyotik tedavisi gerekiyorsa diş doktorunuz kadın doğum uzmanı ile görüşerek bebeğe zarar vermeyecek antibiyotik verebilir.

Hamile iken dişçiye gidebilir mi?

Gebeliğinizi öğrendikten sonra da görülebilecek diş eti problemlerine karşı ağız bakımınızı ihmal etmemeli ve hamilelik döneminde diş hekimi kontrollerine de gitmelisiniz. Hamilelikte ağız bakımı ve diş tedavisinde, ağrının bebeği etkilememesi için özellikle 16-28 haftalara arasında tedavi yapılması tercih edilmelidir.