Musakka tarifi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Musakka tarifi nasıl yapılır?
  2. Patlıcan musakka yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Antep Musakkası nasıl yapılır?
  4. Tencerede patlıcan musakka kaç dakikada pişer?

Musakka tarifi nasıl yapılır?

Kıymayı tavada sıvı yağla kavurun. Kıymaya önce soğanı sonra da biberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ardından sarımsakları, domatesi, salçayı ve baharatları ilave edin. Domatesler suyunu çekince 1 çay bardağı daha su ekleyin ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Patlıcan musakka yapmanın püf noktaları nelerdir?

PÜF NOKTALARI Patlıcanların acılığının çıkması için tuzlu suda bekletmelisiniz. Kızartmadan önce yağ ile tepkimeye girmemesi için patlıcanları kurulamalısınız. Yemeğinizin özleşmesi için biraz dinlendirmelisiniz. Patlıcan musakkanızı tencerede yapabildiğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz.

Antep Musakkası nasıl yapılır?

Patlıcanlarımızı alacalı olarak soyalım ve 1 cm kalınlığında doğrayalım.Doğradığımız patlıcanları yaklaşık yarım saat tuzlu suda bekletelim acısının çıkması için.Daha sonra suyunu süzdürelim patlıcanların.Ve kızgın yağda çok karartmadan kızartalım.Uygun görülen bir borcamın tabanına kızartmış olduğumuz patlıcanları ...

Tencerede patlıcan musakka kaç dakikada pişer?

Yayvan tencereye patlıcanların yarısını dizelim. Üzerine hazırladığımız iç harcı döşeyelim. Tekrar kalan patlıcanları dizip en üste domates sosunu yayalım. Önce harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirelim.