Çiftlik Bank Dolandırıcılığı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Çiftlik Bank Dolandırıcılığı ne kadar?
  2. Tosuncuk kaç yıl ceza yedi?
  3. Tosuncuk Çiftlik Bank nedir?
  4. Tosuncuk kaç yılla yargılanacak?
  5. Tosuncuk niye tutuklandı?
  6. Tosuncuk ne kadar para çaldı?
  7. Mehmet Aydın hangi hapishanede?

Çiftlik Bank Dolandırıcılığı ne kadar?

Çiftlik Bank'ın 2016-2017 arasında kişiden toplam 511.7 milyon TL topladığı, kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptığı öne sürüldü. 113.4 milyon liranın Kıbrıs'a aktarıldığı belirtilirken, farklı ödeme sistemlerinden yaklaşık 120 milyon liranın daha adaya gönderildiği ifade edildi.

Tosuncuk kaç yıl ceza yedi?

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, kişinin mağdur olduğu davada yıldan yıla kadar hapisle yargılanıyor. Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Tosuncuk Çiftlik Bank nedir?

Çiftlik Bank, Ponzi oyunu üzerine kurulu, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumudur. Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu ve merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktaydı.

Tosuncuk kaç yılla yargılanacak?

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren bu davada ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yıldan, yıla kadar hapisle ...

Tosuncuk niye tutuklandı?

'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tosuncuk lakaplı Aydın'ın 26 saat süren emniyet ifadesi de ortaya çıktı. AA'nın haberine göre Aydın, kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadığını, mağduriyetleri gidermek için teslim olduğunu öne sürdü.

Tosuncuk ne kadar para çaldı?

Tosuncuk, çaldığı paraları geri ödeyecek mi, bilinmiyor Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Çiftlik Bank şirketi ile 1 kişiden topladığı 1 milyar 139 milyon 9 lira yurt dışına kaçırmıştı.

Mehmet Aydın hangi hapishanede?

Burada bir süre bekletilen Aydın'ın, daha sonra güvenlik gerekçesiyle Maltepe Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığına bağlı ekiplerin eşliğinde Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildiği öğrenildi. Mehmet Aydın'ın, tutuklu kaldığı süreyi bu cezaevinde geçireceği öğrenildi.