Doçentlik başvuruları ne kadar sürede açıklanır?

İçindekiler:

  1. Doçentlik başvuruları ne kadar sürede açıklanır?
  2. Doçentlik için kaç puan lazım?
  3. Doçentlik başvuruları yılda kaç kez yapılır?
  4. Doçentlik başvurusu yılda kaç kez yapılır?
  5. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler kaç puan?

Doçentlik başvuruları ne kadar sürede açıklanır?

Adayın idarî, cezaî ve hukukî sorumluluğuna ilişkin hükümler saklıdır. 2.2.1 2021 Ocak Dönemi Doçentlik başvuruları günü başlayıp, günü mesai saati bitiminde (17.30) sona erecektir.

Doçentlik için kaç puan lazım?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Doçentlik başvuruları yılda kaç kez yapılır?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından başka bir tarih belirlenmedikçe yılda iki kez yapılan doçentlik başvuruları ocak, mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda 3 defaya çıkarıldı.

Doçentlik başvurusu yılda kaç kez yapılır?

Önceki yönetmelikte; doçentlik başvuruları yılda üç kez olmak üzere Ocak, Mayıs ve Eylül ayının yirminci günü ayının yirminci günü başlayan ve en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar yapılıyordu. Doçentlik başvuruları yeni düzenleme ile yılda iki kez yapılacak.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler kaç puan?

a. SCI, SCI-exp, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış makale (10 puan), b. Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış ma- kale (5 puan), c. Uluslararası sempozyumda/kongrede sunulmuş ve tam metni basılmış alanında bilime katkı sağlayan sözlü bil- diri (5 puan), d.