Trabzon'un en güzel ilçesi hangisi?

İçindekiler:

  1. Trabzon'un en güzel ilçesi hangisi?
  2. Trabzon hangi bölgede yer alır?
  3. Trabzon Türkiye'nin ne tarafında?
  4. Uzungölden sonra nereye gidilir?
  5. Trabzon'un en büyük ilçesi neresi?
  6. Trabzonun Kazaları kaç tane?

Trabzon'un en güzel ilçesi hangisi?

Trabzon'un doğal güzellik bakımından cömert ve en turistik ilçelerinden Akçaabat'ın güzelliklerini keşfedeceğiniz tatili Akçaabat Otelleri arasından yapacağınız seçimle planlayabilirsiniz. Şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan Araklı ilçesi, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Trabzon hangi bölgede yer alır?

Trabzon, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi yedinci şehridir. TÜİK verilerine göre ise Trabzon'un 2020 nüfusu 811.901 oldu. Erkeklerin nüfusu 4, kadınların nüfusu ise 4 oldu. Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan ilin Karadeniz'e kıyısı bulunur.

Trabzon Türkiye'nin ne tarafında?

Karadeniz Bölgesi içerisinde Doğu Karadeniz bölümünde bulunan Trabzon'un doğusunda Rize, batısında Giresun, güneyinde Gümüşhane ve Bayburt, kuzeyinde ise Karadeniz bulunuyor.

Uzungölden sonra nereye gidilir?

Muhteşem bir doğayı önünüze seren Haldizen Yaylası'nı gezmeden Uzungöl'den dönmeyin. Ayrıca Şekersu Yaylası, Garester Yaylası, Traşkapanı Yaylası, Veli Yaylası, Büyük Yayla, Multat Yaylası, Lustra Yaylası, Tabanoz Yaylası ve Derindere Yaylası da görmeniz gereken yerlerdendir.

Trabzon'un en büyük ilçesi neresi?

2020 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Ortahisar, nüfusu en az olan ise Dernekpazarı ilçesidir.

Trabzonun Kazaları kaç tane?

Karadeniz'in incisi olarak adlandırılan Trabzon kentinde, 18 tane ilçesi vardır. Ayrıca kente bağlı 704 mahalle bulunmaktadır.