Boğaz tıkanıklığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Boğaz tıkanıklığı neden olur?
  2. Boğazda sıkıntı hissi nedir?
  3. Boğaz kuruluğuna ne sebep olur?
  4. Boğazda bir şey varmış hissi nasıl geçer?

Boğaz tıkanıklığı neden olur?

Boğaz enfeksiyonunun nedeni çoğunlukla virüs ve bakterilerdir. Özellikle tonsilit olarak da bilinen bademciklerin iltihaplanmasının en yaygın nedeni beta hemolitik streptokoklardır. Vücudu hastalıklardan koruyan beyaz kan hücreleri (lökosit) üreten bademciklerin görevi, bu anlamda bakteri ve virüsleri uzak tutmaktır.

Boğazda sıkıntı hissi nedir?

Boğazda yumru veya yabancı bir madde varmış, yutkunmakla gidecekmiş gibi olup gitmiyor hissine globus adı verilir. Bu his çoğunlukla bir şey yemekle veya içmekle hafifler, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkar. Muayenede çoğunlukla yabancı bir madde veya yumru görülmez.

Boğaz kuruluğuna ne sebep olur?

Bazı alerji türleri, soğuk algınlığı ve tükürük bezlerinin yeterli çalışmaması boğaz kuruluğu yaratan ciddi problemlerdir. Toz, küf, duman, polen ve hayvan döküntüsü; alerji kaynaklı kuruluklara neden olmaktadır. Alerji ve soğuk algınlığında, boğaz kuruluğuna burun akıntısı da eşlik etmektedir.

Boğazda bir şey varmış hissi nasıl geçer?

Nefes alma egzersizlerini uygulayabilirsiniz. Böylece boğazda oluşan gıcık hissinin geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Boğazınız için sıcak kompres uygulaması yapmak da oldukça etkili bir yöntem olarak söylenebilir. Boğazdaki gıcığı geçirmek için en etkili yöntem boğazı nemli tutmaktır.