Hangi bitki dişleri beyazlatır?

İçindekiler:

  1. Hangi bitki dişleri beyazlatır?
  2. Sararmış dişler nasıl beyazlatılır doğal yöntem?
  3. Diş minesi sarı olanlar ne yapmalı?
  4. Diş parlaklığı için ne yapılmalı?
  5. Diş minesi neden sarı olur?

Hangi bitki dişleri beyazlatır?

Diş beyazlatma bitkisel çözümleri arasında adaçayını da sayabiliriz. Düzenli olarak adaçayı tüketimi, dişlerin her zaman beyaz kalmasını sağlayacaktır. Dilerseniz 1 çay kaşığı karbonatı, tarçını ve demlenmiş adaçayını karıştırın. Bu karışım ile dişlerinizi düzenli ve aksatmadan fırçalayın.

Sararmış dişler nasıl beyazlatılır doğal yöntem?

Evde diş beyazlatmak isteyenler limon ve karbonat karışımını kullanabilirler. Bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atarak üzerine limon sıkınız. Daha sonra karışımda köpükler oluşana kadar karıştırınız. Daha sonra diş fırçanıza karışımdan bir miktar sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Diş minesi sarı olanlar ne yapmalı?

Dişlerdeki sararma ve renkleşme, dişin mine tabakasına uygulanan beyazlatma işlemleri ile giderilir. Diş hekiminizin yapacağı Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Power bleaching) ve Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home bleaching) seçeneklerinden uygun olanına, diş hekiminizle görüşerek karar verebilirsiniz.

Diş parlaklığı için ne yapılmalı?

Dişlerinizi normal diş macununuz ile fırçalayıp ağzınızı iyice çalkalayın. Daha sonra bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve bir çay kaşığı tarçını güzel bir şekilde karıştırın. Bu işlemi her akşam yatmadan önce tekrarlayın. Çok değil 1 hafta boyunca dişlerinizde meydana gelen beyazlığı fark edeceksiniz.

Diş minesi neden sarı olur?

Dişlere yeterli bakımın yapılmaması ve düzenli fırçalanmaması sonucu diş üzerinde oluşan plak tabakası diş renginin sararmasına neden olur. Kahve, kola gibi içeriğinde yüksek derecede şeker ve asit barındıran içeceklerin fazla tüketilmesi diş sararmalarına sebep olur.