Sarı kantaron otu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Sarı kantaron otu nasıl kullanılır?
  2. Kantaron nasil Tuketilmeli?
  3. Sarı kantaron Çayi nasıl yapılır?
  4. Sarı kantaron kuru nasıl yapılır?
  5. Kantaron yağı içmek mide için nasıl kullanılır?
  6. Sarı kantaron kime denir?
  7. Kantaron içilir mi?

Sarı kantaron otu nasıl kullanılır?

Sarı kantaron otu genel olarak şeker üzerinden ele alınır ve kullanılır. Kaynamış olan bir su bardağı içerisine 2 veya 3 çay kaşığı sarı kantaron otu ekleyin. Daha sonra 10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Çay demlendikten sonra afiyetle ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kantaron nasil Tuketilmeli?

Kantaron bitkisi yıllardır şifa niyetine kullanılan bir bitkidir. Yağ veya çay olarak tüketilmesi mümkündür. Kantaron çayını yapmak için ilk olarak 1 bardak kaynamış olan suya 2 çay kaşığı kurutulmuş kantaron bitkisi eklenerek biraz bekletilmelidir. Genellikle 10 dakika bekledikten sonra demlenmiş olacaktır.

Sarı kantaron Çayi nasıl yapılır?

Kaynayan suyun içerisine ise 2 ve ya 3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron eklenir. Bu şekilde bitki çayı 10 dakika dinlendirilir. İyice demlenen bu çay süzülerek bir bardağa alınır. Hazırlanan çayın içine ise bal ve limon konulur.

Sarı kantaron kuru nasıl yapılır?

- Kaynayan suyun içerisine her bir bardak için 2 çay kaşığı kurutulmuş veya taze sarı kantaron eklenir. - Sıcak suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekleyerek demlenmesini sağlayın. - Daha sonra süzerek sarı kantaron çayınızı bardağa alabilirsiniz. İsteğinize göre sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Kantaron yağı içmek mide için nasıl kullanılır?

Kantaron yağının açık yaraları kapattığı bilinmektedir. Bu yüzden midede oluşan ülserlerinde iyileşmesini sağlayarak mide ağrısının giderilmesine yardımcı olur. Kantaron yağını her gün bir tatlı kaşığı Ilık suya koyarak tüketebilirsiniz. Kısa sürede mide ağrılarında azalma olduğunu göreceksiniz.

Sarı kantaron kime denir?

Sarı kantaron (Hypericum perforatum), Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyunkıran olarak da bilinir, sarı kantarongiller (Hypericaceae) familyasına dahil bir bitki türü.

Kantaron içilir mi?

Kantaron yağını ağız yoluyla tüketmeye karar verenlerin günde 1 çay kaşığını asla geçmemesi gerektiğini unutmamalısınız. Bu 1 çay kaşığı kantaron yağı nasıl kullanılacak derseniz, doğrudan içebileceğiniz gibi ılık suyun içine ilave ederek de içebilirsiniz.