Antrikot kaç kilo çıkar?

İçindekiler:

  1. Antrikot kaç kilo çıkar?
  2. Bonfile fiyati ne kadar?
  3. Dana antrikot mu bonfile mi?
  4. Dana antrikot nasıl Pısırılır?
  5. Antrikot eti hayvanın neresi?
  6. Antrikot kuzu mu dana mı?
  7. Bonfile mi daha yumuşak olur antrikot mu?

Antrikot kaç kilo çıkar?

Sırt ikiye bölündüğünde, ön kısımdan antrikot ve dana pirzola yapılırken, arka kısmından ise kontrfile ve bonfile çıkıyor. 400 kiloluk bir danadan yaklaşık 6 kilo pirzola et, 4 kilo antrikot çıkıyor.

Bonfile fiyati ne kadar?

Satış Fiyatları
ÜRÜN ADIMAĞAZA FİYATI KDV DAHİL (TL/KG)
SIĞIR BİFTEK-ROSTO61,60
SIĞIR PİRZOLA80,85
SIĞIR KONTRFİLE78,65
SIĞIR BONFİLE103,95
80 satır daha

Dana antrikot mu bonfile mi?

Bonfilede iç yağı ve sakatat bağlantıları yoktur, gevrek bir ettir. Antrikot hayvanın neresindedir derseniz o da hayvanın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Bonfilenin üzerinde yer alan kısım ise kontrefiledir ve genelde antrikot ile beraber anılır.

Dana antrikot nasıl Pısırılır?

IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli antrikotun kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1,5 parmak kalınlığında antrikot ortalama 3 dk'da orta iyi derecesinde pişmiştir.

Antrikot eti hayvanın neresi?

Antrikot dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Hayvanın sırt kısmından, on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan özel yağ dokusu yoğun olan bir ettir. Antrikotu lezzetli yapan hem içerisindeki mermerimsi yağ dokuları hem de ortasından geçen kalın yağ tabakasıdır.

Antrikot kuzu mu dana mı?

Dana Pirzola Antrikotun kemikli halidir. Kemikli ve yağlı olması antrikotu lezzetli yapar. Az pişirmek gerekir ve oda sıcaklığı - tuz kuralı antrikot için de geçerlidir. Kuzu pirzola servis ediliyorsa; mutlaka çift kalem servis yapılmalıdır.

Bonfile mi daha yumuşak olur antrikot mu?

Hayvanın bonfileden sonraki en değerli kısmı olarak nitelendirilen antrikot, kendi yağını kendi içinde barındırması nedeniyle pişirilirken fazladan yağa ihtiyaç duymaz. Bu özellik antrikota hem ekstra yumuşaklık hem de ekstra lezzet verir.