Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?
  2. Kış lastiği ne zaman takılacak 2020?
  3. Kış lastiği yazın da kullanılır mı?
  4. Özel araçlarda kış lastiği takmak zorunlu mu?
  5. Kış lastiği yağmurda kayar mı?
  6. Kışlık lastikler hangi araçlar için zorunlu?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

Kış lastiği uygulaması yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar için 1 Aralık itibariyle başlayacak. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine, hususi araçlar için uygulama zorunlu olmayacak. KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN? Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 'ye kadar devam edecek.

Kış lastiği ne zaman takılacak 2020?

2020-2021 Kar Lastiği Ne Zaman Takılmalı? Kanun geregi 1 Aralık 2020 ile tarihleri arasında kışlık lastik takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu lastiği takmayan sürücülere idari para cezası uygulanırken, görevli memur eşliğinde en yakın lastikcide bu lastikleri temin etmek ve taktırmak zorunludur.

Kış lastiği yazın da kullanılır mı?

Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerini çıkartıp kuru zemine ve aniden gelişen yağmurlara da uygun yaz lastiklerini kullanmak gerekiyor. Yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden oluyor. ... Kış lastiklerini yaz aylarında kullanmaya devam etmekle kâr değil zarar ediyorsunuz.

Özel araçlarda kış lastiği takmak zorunlu mu?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Kış lastiği yağmurda kayar mı?

Kış Lastiği Kullanımı Mevsim boyunca kış lastikleri aracın 4 lastiği için de kullanılmalıdır. Kış lastikleri sadece karda ve buzda değil, 7 derecenin altında ıslak veya kuru hava şartlarında da kullanımı güvenli kılıyor. Özellikle yağmurlu havalarda kış lastikleri, standart lastiklere göre avantaj sunuyor.

Kışlık lastikler hangi araçlar için zorunlu?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin, ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.