K belgesi kimler almalı?

İçindekiler:

  1. K belgesi kimler almalı?
  2. K belgesi neye göre verilir?
  3. K Belgesi nasıl alınır?
  4. Hususi kamyonet için K Belgesi gerekir mi?
  5. K belgesi almak için nereye başvurulur?
  6. K 2 belgesi kac tl?
  7. Kamyonetlere K belgesi gerekiyor mu?
  8. K2 * ne demek?
  9. Yıldızlı K2 Belgesi kimlere verilir?
  10. K1 Belgesi ne kadar sürede alınır?
  11. K Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

K belgesi kimler almalı?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

K belgesi neye göre verilir?

Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi, şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1 Yetki Belgesi, il içinde ticari amaçla kamyonetlerle yapılan taşıma yapacaklar için verilir.

K Belgesi nasıl alınır?

K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .

Hususi kamyonet için K Belgesi gerekir mi?

CEVAP: K2 Belgesi kapsamına giren araçlarda ticari şartı aranmaz, ihtiyaridir. Hususi veya ticari yazabilir, aracın ruhsatında cinsi yazan yerde “kamyonet” veya “kamyon” açıklamasının bulunması, yük taşımaya mahsus ve firmaya kayıtlı olması aracın K2 Yetki Belgesi kapsamına girmesi için yeterlidir.

K belgesi almak için nereye başvurulur?

Ulaştırma Bakanlığınca koordine ve takip edilen bu işlemler e-devlet üzerinden alınabilmektedir. Böylece bu belgenin alınması daha kolay ve daha pratik hale gelmiştir. Bu yolu kullanmak istemeyenler ya da K belgesi ile ilgili daha başka işlemleri olanlar Bakanlığa direkt başvurabilirler.

K 2 belgesi kac tl?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 16,547TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4136TL. Taşıt Kartı Ücreti: 495TL.

Kamyonetlere K belgesi gerekiyor mu?

Bir taşıtın K2 yetki belgesine kaydedilebilmesi için yük taşıma niteliğinde olması ve ruhsatta cinsinin kamyon veya kamyonet olması gerekir.

K2 * ne demek?

K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

Yıldızlı K2 Belgesi kimlere verilir?

Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir. Bu belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamaz.

K1 Belgesi ne kadar sürede alınır?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesinin, yarın itibarıyla e-Devlet üzerinden alınabileceğini belirterek, "Böylece yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya inecek." dedi ...

K Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.