Gemi Karina nedir?

İçindekiler:

  1. Gemi Karina nedir?
  2. Tıpta Karina ne demek?
  3. Karina hangi dilce?
  4. Karina demiri nedir?
  5. Parampet ne demek?
  6. Carina ne demek Latince?
  7. Trakeanın ikiye ayrıldığı yere ne denir?
  8. Karina ismi hangi ülke?
  9. Salma gezen ne demek?
  10. Kandilisa Palanga Nedir?
  11. Teknenin sol tarafına ne isim verilir?
  12. Parampet neresidir?
  13. Frengi deliği nedir?
  14. Bronchus nedir tıp?
  15. Soluk borusu iltihabı nedir?
  16. Elena ismi hangi ülkeye ait?
  17. Sandra ismi hangi ülkeye aittir?
  18. Osmanlıda salma nedir?

Gemi Karina nedir?

Bir tekne veya geminin su altında kalan ıslak dış kısmına "Karina" denir. Karina, gemilerin su altına kalan dış yüzeyini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Tıpta Karina ne demek?

Karina anatomide, soluk borusundaki, soluk borusunun sağ ve sol akciğerlere girmeden önceki ilk iki bronşu arasında yer alan kıkırdaksı kısımdır. (Yeri genellikle 4.-5. torakal omur düzeyine denk gelir.) Karinanın sümüksü zarı öksürük tepkisini başlatmada soluk borusu ve gırtlağın en duyarlı alanıdır.

Karina hangi dilce?

Karina hangi dilde? Karina, İtalyanca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Karina demiri nedir?

KARİNA DEMİRİ : Bazı gemilerde ve denizaltı gemilerinde görülen demir tipidir. Güvertede bulunan göz demiri yerine, karina altında özel demir loçası yapılarak yerleştirilen bir demirdir.

Parampet ne demek?

Parampet: Güverte kenarlarında yüklerin ve insanların denize düşmemesi ve dalgaların güverteye fazla gelmemesi için yapılan gemiyi tamamen saran dik levhalara denir.

Carina ne demek Latince?

Carina adı Latince'de gemi omurgası anlamına gelir. Bu isim, daha önceki takımyıldız adlandırmalarında bir gemi olarak tasavvur edilen Argo Navis takımyıldızının omurgasını oluşturan parçası olmasından ötürü verilmiştir.

Trakeanın ikiye ayrıldığı yere ne denir?

Tracheanın ana bronşlara ayrıldığı kısım bifurcatio tracheae olarak adlandırılır. Bifurcatio tracheanın iç yüzünde orta hatta bulunan çıkıntıya carina denir. Bifurcatio tracheadan ayrılan kollar bronchus adını alır ve akciğer içine doğru daha ince dallara ayrılarak ilerler.

Karina ismi hangi ülke?

Ön ad. Karina (isim) - Avrupa ve Amerika'da kullanılan bir kadın adı. Karina (şarkıcı) - İspanyol şarkıcı.

Salma gezen ne demek?

Salma tavukçuluk halk arasında bilinen ismi ile köy yumurtası üretimidir. Yurt dışında ise salma tavukçuluğa FREE RANGE adı verilmektedir. Salma tavukçuluk sektöründe beslenicek tavuk sayısına göre doğru orantıda açık arazi ve geceleri tavuk sağlığına uygun kümesleri olmaktadır.

Kandilisa Palanga Nedir?

KANDİLİSA PALANGASI : Alt tornosu güvertedeki mapaya bağlı, üst tornosu babafingo sereninin kandilisası üzerine çeliklenen palangaya denir. KANDİLİSA PUNYA: Trinket ve mayistra yelkenleri istinga edilirken iskota yakalarını baş taraftan seren üzerine kaldırmakta kullanılan selviçelerdir.

Teknenin sol tarafına ne isim verilir?

Denizcilikte yelken ve kürek sporlarında kullanılan en önemli kavramlardan biri “sancak ve iskele”dir. Teknelerin sol tarafını belirtmek için “kırmızı” renk ile işaretlenen İSKELE, sağ tarafını belirtmek için de “yeşil” renk ile işaretlenen SANCAK kelimeleri kullanılır.

Parampet neresidir?

Parampet: Güverte kenarlarında yüklerin ve insanların denize düşmemesi ve dalgaların güverteye fazla gelmemesi için yapılan gemiyi tamamen saran dik levhalara denir.

Frengi deliği nedir?

Frengi deliği: Güverteye gelen suların denize akması için bordaya açılan deliklerdir.

Bronchus nedir tıp?

Bronş, soluk borusunun (trachea) ikiye ayrılması ile başlayıp akciğerlere kadar giden kısımlarından birine verilen ad. Sağ ve sol akciğere gitmesine göre sağ bronş, sol bronş adını alır. Sağ bronş sol bronşa göre daha kısadır.

Soluk borusu iltihabı nedir?

Trakea soluk borusu, akut trakeit soluk borusunun tahriş olmasına ve bakteri iltihaplanmalarına denmektedir. Bu rahatsızlıklar en fazla, nezle, grip gibi üst solum yolları iltihapları ile gelişmektedir. Genelde bakteri kaynaklı gelişen bu hastalık, yetişkinlere nazaran çocuklarda daha sık görülmektedir.

Elena ismi hangi ülkeye ait?

Lena isminin İskandinav kökeni de bulunmaktadır. İskandinav versiyonunda Helen'e Lena denir. Manası "meşale"dir, metaforik olarak ışığı gösteren ya da yolda liderlik yapan anlamlarına gelir. Lena aynı zamanda Elena'nın da kısaltılmış halidir....Lena (isim)
Lena
SöylenişLey na Lî na
CinsiyetKadın
Köken
Sözcük/Adİbrani Rus Yunan
1 satır daha

Sandra ismi hangi ülkeye aittir?

Türkiye'de genellikle Yahudilerde, Levantenlerde ve yabancı ile evlilikten doğanlarda görülen bir addır.

Osmanlıda salma nedir?

Osmanlıda salma nedir? Bazı köylü giysilerinde kolun yeninden sarkan kumaş parçası. 5. ... Osmanlı Devleti'nde kol gezen kolluk eri. salma. 1.Kimi köylü elbiselerinde kolun yeninden sarkan uzun kumaş parçası.