Bebek su gibi neden kusar?

İçindekiler:

  1. Bebek su gibi neden kusar?
  2. 1 Aylık Bebek emdikten sonra neden kusar?
  3. Yeni doğan bebek kusunca ne yapılmalı?
  4. Bebek kustuktan sonra ne zaman mama verilir?
  5. Bebeğe ilaç verdikten sonra kusarsa tekrar içmek gerekir mi?

Bebek su gibi neden kusar?

Fazla beslenme yani ek gıda yeme ve anne sütü içmeye bağlı olarak da su gibi şeffaf kusabilir. Erken ek gıdaya geçildiği dönemlerde de bebeklerde kusmalar görülebilir. Bebeğiniz büyüdükçe bu durumlar kendiliğinden ortadan kalkabilir.

1 Aylık Bebek emdikten sonra neden kusar?

Bebeklerde kusmalar beslendikten hemen ya da 1-2 saat sonra gerçekleşir. Çünkü yeni doğanlarda yemek borusuyla mide arasındaki sfinkter olgunlaşmamıştır, kasılma yetersizliği vardır ve mide içeriği yemek borusuna kaçar sonra ağızdan atılır.

Yeni doğan bebek kusunca ne yapılmalı?

Nemlioğlu, "Sırt üstü pozisyonda bebekler başlarını sağa yada sola çevirdiklerinde herhangi kusma durumunu soluk borularına kaçırmadan kendilerine kurtarabiliyorlar. Buna güvenli yatış pozisyonu diyoruz. Bebeklerin yüzde 60'ı fizyolojik olarak ilk 6 ayda bebeklerin çoğu kusuyor.

Bebek kustuktan sonra ne zaman mama verilir?

Kustuktan sonra bir iki saat beslemeyeceğiz. Bebeğin midesi dinlenecek. Anne sütü alıyorsa annesi azar azar emzirecek. Bu durumda en sağlam yapılacak adım hekime gitmektir.

Bebeğe ilaç verdikten sonra kusarsa tekrar içmek gerekir mi?

Antibiyotiği içer içmez kusan bir bebekte, aynı dozda ilacı 30 dakika sonra (çocuk rahatladıktan sonra) tekrar yavaş yavaş vermek gerekir. Gerekirse peşinden bir miktar su içirilebilir. O sırada ateşi yok ise karna sıcak su torbaları ve boğaza sıcak su buharı yapılarak, tekrar kusma ihtimali azaltılır.