SQ kısaltması ne demek?

İçindekiler:

  1. SQ kısaltması ne demek?
  2. Spiritual quotient nedir?
  3. IQ EQ LQ ne demek?
  4. SQ Ruhsal Zeka Nedir?
  5. Duygusal zeka nedir hangi yetenekleri içerir?

SQ kısaltması ne demek?

“Spiritual Quotient” olarak adlandırılan SQ; duygusal zekanın bilişsel zekayla buluştuğu ileri bir zeka kriteri olarak tanımlanabilir.

Spiritual quotient nedir?

Spiritüel Zeka (Spiritual Quotient) veya SQ; duygusal zekanın bilişsel zekayla buluştuğu ileri bir zeka kriteri olarak tanımlanabilir.

IQ EQ LQ ne demek?

IQ tamamen mantıksal süreçleri kapsarken, EQ tamamen duygusal hislere yöneliktir. ... EQ açılımı İngilizcede Emotional Quotient demektir. Kişinin duygusal zekâ seviyesini gösteren bir olgudur. Duygusal zekâ insanın duyguları anlama, kontrol etme, değerlendirme ve ifade etme şeklinin bir bütünüdür.

SQ Ruhsal Zeka Nedir?

Profesyonel yaşamda fark yaratan duygusal zekanın (EQ) bir adım ötesi bütünsel spritüel yani ruhsal (SQ) zekadır. ... Bütünsel zeka durum, olay ve sorunlara sadece zihinsel (IQ) olarak değil duygusal, fiziksel ve ruhsal olarak da değerlendirir. Bizler her zaman ne yaşarsak yaşayalım sonucunu yaşarız.

Duygusal zeka nedir hangi yetenekleri içerir?

Duygusal zeka (EQ), stresi azaltmak için olumlu şekillerde duyguları yönetmek, etkili iletişim, başkalarıyla empati, zorlukların üstesinden gelme, çatışmayı etkisiz hale getirme yeteneğidir.