Burdur hangi şehirlere yakın?

İçindekiler:

  1. Burdur hangi şehirlere yakın?
  2. Burdur ilçesi nereye bağlı?
  3. Burdur hangi bölgeye ait?
  4. Burdur hangi ilden ayrıldı?
  5. Burdur kaç ilçesi var?
  6. Burdur ne zaman il oldu?
  7. Isparta hangi bölgeye düşüyor?
  8. Isparta nerede hangi bölgede?
  9. Burdur ıspartadan ne zaman ayrıldı?
  10. Burdur'un kaç tane ilçesi var?
  11. Burdur'un kaç köyü var?
  12. Burdur kaç km kare?
  13. Burdur Kışın soğuk mu?
  14. Burdur ilceleri kaç tane?
  15. Isparta nerede kalıyor?
  16. Isparta nın ilçeleri kaç tane?
  17. Isparta nereye düşüyor?
  18. Burdur hangi Türk boyu?
  19. Istanbuldan Burdura uçakla nasıl gidilir?

Burdur hangi şehirlere yakın?

Akdeniz Bölgesi şehirlerinden biri olan Burdur Türkiye'nin güneyinde bulunan küçük bir şehirdir. Burdur ilinin kuzeyinde Afyon, batısına Denizli, güneyinde Antalya bulunur.

Burdur ilçesi nereye bağlı?

Burdur (il)
Burdur
İl
İlin Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
13 satır daha

Burdur hangi bölgeye ait?

Burdur güneyde, Akdeniz Bölgesi içinde yer alır.

Burdur hangi ilden ayrıldı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur'un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.

Burdur kaç ilçesi var?

Yüzölçümü 6840 kilometrekare olan Burdur ilinin merkez ilçeden başka 10 ilçesi vardır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova şeklinde sıralanmaktadır.

Burdur ne zaman il oldu?

Antik dönemde Pisidia olarak isimlendirilen Burdur Bölgesine Türklerin gelişi 1071 Malazgirt Zaferine dayanır. Bugünkü Burdur toprakları 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış, 1872'de Burdur Sancağı kurulmuştur. Burdur Cumhuriyetle birlikte il merkezi olmuştur.

Isparta hangi bölgeye düşüyor?

Isparta Hangi Bölgede? Isparta ili Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Konya, Afyon, Denizli, Burdur, Antalya illeri ile komşu olan bir ildir.

Isparta nerede hangi bölgede?

Isparta, Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Yöresi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir. Süleyman Demirel Havalimanında tarihinden bu yana havayolu yolcu taşımacılığı yapılmaktadır.

Burdur ıspartadan ne zaman ayrıldı?

1920'de bağımsız sancak olan Burdur, Cumhuriyetten sonra 1923'te il durumuna geçmiştir.

Burdur'un kaç tane ilçesi var?

Akdeniz bölgesinde bulunan Burdur'un 10 adet ilçesi bulunmaktadır. Bunlar Ağlasun, Altınyayla, Bucak ve Çavdar'dır. Aynı zamanda Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı ve Kemer'de Burdur'un ilçesidir. Aynı zamanda Tefenni ve Yeşilova da Burdur'un ilçelerindendir.

Burdur'un kaç köyü var?

Burdur
İlçe Sayısı:10
Belediye Sayısı:15
Köy Sayısı:193

Burdur kaç km kare?

6.887 km² Burdur/Alan

Burdur Kışın soğuk mu?

İlde iklim genellikle kışları soğuk ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgeleri arasında geçit iklimi özelliğine sahiptir. Yıllık yağışın büyük bir bölümü kış aylarında yağmur ve kar şeklindedir. Ortalama yıllık yağış toplamı 472,1 mm'dir.

Burdur ilceleri kaç tane?

Akdeniz bölgesinde bulunan Burdur'un 10 adet ilçesi bulunmaktadır. Bunlar Ağlasun, Altınyayla, Bucak ve Çavdar'dır. Aynı zamanda Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı ve Kemer'de Burdur'un ilçesidir. Aynı zamanda Tefenni ve Yeşilova da Burdur'un ilçelerindendir.

Isparta nerede kalıyor?

Isparta şehir merkezi; Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyinde, Antalya Bölümü, Göller Bölgesi'nde yer alır. Doğusunda Eğirdir, kuzeyinde Atabey ve Gönen ilçeleri, batısında Burdur İli bulunmaktadır.

Isparta nın ilçeleri kaç tane?

ISPARTA ilçeleri alfabetik sırasına göre AKSU, ATABEY, EĞİRDİR, GELENDOST, GÖNEN, KEÇİBORLU, MERKEZ, SENİRKENT, SÜTÇÜLER, ŞARKİKARAAĞAÇ, ULUBORLU, YALVAÇ, YENİŞARBADEMLİ, ilçeleridir.

Isparta nereye düşüyor?

Türkiye'nin AkdenizBölgesi'nde bulunan Isparta, Antalya Bölümü'nün kuzeyindeki Göller Bölgesi'ndedir. Batı tarafında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya ve güneyinde Antalya ile komşu olan şehir Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinin kesişim noktalarından birisidir.

Burdur hangi Türk boyu?

Burdur Cumhuriyetle birlikte il merkezi olmuştur. Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında "Cennet buradadır. Burda dur!" demişler ve "Burda dur!" sözü zamanla halk arasında "Burdur" haline dönüşmüştür.

Istanbuldan Burdura uçakla nasıl gidilir?

Burdur'a havayolu ile de gelmek mümkündür. Burdur'a en yakın havalimanı 25 kilometre uzaklıktaki Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'dır. Burdur'a İstanbul ve Ankara'dan haftanın her günü karşılıklı uçak seferleri düzenlenmektedir. İstanbul-Burdur arası uçakla 1 saat 10 dakika, Burdur-Ankara arası ise 1 saattir.