Elma tarçın çayı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Elma tarçın çayı neye iyi gelir?
  2. Elma kabuğu çayının faydaları nelerdir?
  3. Elmayı kaynatıp suyunu içmek neye yarar?
  4. Elma Tarçın detoks suyu nasıl yapılır?
  5. Limonlu Tarçınlı detoks suyu nasıl yapılır?
  6. Elma kabuğunu nasıl değerlendirebilirim?
  7. Elma haşlaması neye iyi gelir?

Elma tarçın çayı neye iyi gelir?

İçerdiği vitaminler sayesinde göz sağlığı, boşaltım sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır. Baş ağrıları ve vücuttaki ağrılara iyi gelir. Tarçın ile birlikte tüketildiğinde kan şekerini ve kolestrolü düzenler. İçerdiğin B6 vitamini sayesinde kandaki beyaz hücre oluşumunu destekler.

Elma kabuğu çayının faydaları nelerdir?

Elma çayı, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma ve kalp sağlığını korumada etkilidir. Kötü kolesterolü (LDL) azaltmaya destek olur. Elmanın içeriğinde bulunan fitokimyasallar, elma çayının kemik sağlığını korumasına ve güçlenmesine de yardımcı olur. Elma çayı, konsantrasyonu artırır ve hafızayı güçlendirir.

Elmayı kaynatıp suyunu içmek neye yarar?

Elma suyu karaciğerdeki atık ve de toksinlerin temizlemesine, vücuttan kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olan meyve haline gelmektedir. Bu özelliği ile düzenli bir şekilde elma suyu tüketimi vücudun pH dengesini düzenler, bütün vücut sağlığını destekler. Bu nedenle elma suyu tüketimi sık sık yapılmalıdır.

Elma Tarçın detoks suyu nasıl yapılır?

Hazırlanışı; 1 adet bardak ılık su içerisine dilimlenmiş elmaları, 3 adet çubuk tarçını ve diğer malzemeleri ekleyiniz. 15 dakika bekletin. Ardından tüm gün boyunca içebilirsiniz.

Limonlu Tarçınlı detoks suyu nasıl yapılır?

1 su bardağı suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın ve 5 damla limon ekleyin. 3-4 dakika bekledikten sonra tarçını çıkarın ve için. Bu tarifteki malzemeleri ölçülü olark çoğaltarak gün içinde içebileceğiniz miktarda su hazırlayabilirsiniz.

Elma kabuğunu nasıl değerlendirebilirim?

Artan Elma Kabuklarının 5 Mucize Kullanımı!
  1. 1- Elma kabuklarını bir tencereye koyun, üzerine su ilave edin. ...
  2. 2- Elma kabuğunun içinde güçlü asitler var. ...
  3. 3- Ziyan etmek yerine elma kabuklarından çay yapsanız nasıl olur? ...
  4. 4- Kabukları fırın tepsisine koyun. ...
  5. 5- Kabukları buzluğa atın ve dondurun.

Elma haşlaması neye iyi gelir?

Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.