Can Yücel hangi tarihte öldü?

İçindekiler:

  1. Can Yücel hangi tarihte öldü?
  2. Can yücel kimdir kisaca hayati?
  3. Can Yücel hapse girdi mi?
  4. Can Yücel Nasıl bir şairdir?
  5. Can Yücel ne zaman hapse girdi?
  6. Can Yücel ne zaman doğdu?

Can Yücel hangi tarihte öldü?

12 Ağustos 1999 Can Yücel/Ölüm tarihi

Can yücel kimdir kisaca hayati?

Can Yücel, 21 Ağustos 1926 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. ... Kore'de askerliğini yaptıktan sonra 1958'de Türkiye'ye döndü ve şair olarak yaşamına İstanbul'da devam etti. Bodrum ve Marmaris'te te bir süre turist rehberliği yapan Can Yücel, 1956 yılında Güler Yücel ile evlendi.

Can Yücel hapse girdi mi?

döneminde Che Guevara ve Mao'dan çeviriler yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkûm oldu. 1974'te çıkarılan genel afla dışarı çıktı. Dışarı çıkışının ardından hapiste yazdığı Bir Siyasinin Şiirleri adlı kitabını yayımladı. ... 'Maaile' şairin kitaplarından birine koyduğu bir ad.

Can Yücel Nasıl bir şairdir?

Can Yücel (21 Ağustos 1926, İstanbul - 12 Ağustos 1999), modern Türk şairidir. Kullandığı kaba ama samimi dil ve bariton sesiyle okuduğu şiirlerle Türk Edebiyatı'nda farklı bir tarz yaratmıştır. 7 yıl süreyle Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Âli Yücel'in oğludur.

Can Yücel ne zaman hapse girdi?

döneminde Che Guevara ve Mao'dan çeviriler yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkûm oldu. 1974'te çıkarılan genel afla dışarı çıktı. Dışarı çıkışının ardından hapiste yazdığı Bir Siyasinin Şiirleri adlı kitabını yayımladı.

Can Yücel ne zaman doğdu?

21 Ağustos 1926 Can Yücel/Doğum tarihi