Karşılaştırmalı eğitim ne demek?

İçindekiler:

  1. Karşılaştırmalı eğitim ne demek?
  2. Karşılaştırmalı eğitimde nelere dikkat edilmeli?
  3. Uluslararası ve Karşılaştırmalı eğitim ne demek?
  4. Karşılaştırmalı eğitim yöntemleri nelerdir?
  5. Karşılaştırmalı eğitim ne işe yarar?
  6. Kapsayıcı eğitim ne demek?
  7. Saf karşılaştırma metodu nedir?
  8. Kapsayıcı eğitim hangi öğrencileri kapsar?
  9. Kapsayıcı eğitim anlayışı nedir?
  10. Eğitim neyi kapsar?
  11. Çinde eğitim sistemi nasıl?
  12. Çinde ilkokul kaç sene?

Karşılaştırmalı eğitim ne demek?

Karşılaştırmalı eğitim, toplumlarda mevcut eğitim problemlerini ve bu problemleri doğuran nedenleri, diğer toplumlarda benzer faktörlere değinerek saptayan, yorumlayan bir inceleme ve araştırma alanıdır.

Karşılaştırmalı eğitimde nelere dikkat edilmeli?

Karşılaştırmalı eğitim yaparken ele alınan eğitimi içinde bulunduğu toplumun özelliklerine göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Ülkenin sahip olduğu sosyo-ekonomik, kültürel, dini inançlar ve gelenekleri göz önüne alınarak değerlendirilirse daha sağlıklı bilgiler elde edilir.

Uluslararası ve Karşılaştırmalı eğitim ne demek?

Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim (Tezli-Tezsiz) Yüksek Lisans Programı'nın temel amacı; uluslararasılaşan eğitim programlarının ve sistemlerinin ihtiyaçlarına hitap edecek evrensel değerlerle ve bilgilerle donanımlı kişiler yetiştirmek, dünyadaki farklı coğrafyalarda çalışmak, araştırma yapmak isteyen hem Türkiye ...

Karşılaştırmalı eğitim yöntemleri nelerdir?

Bu yöntemde eğitim basamaklarının ve bu basamaklarda yer alan eğitim kurumlarının toplumun gereksinimlerini karşılama durumu sahip oldukları işlevler açısından incelenir.
  • Jullien Yöntemi.
  • Tarihsel Yöntem.
  • işlevsel Çözümleme yöntemi.
  • Sosyolojik Yöntem/Sorun inceleme Yöntemi.
  • Analitik Yöntem.
  • Nicel-İstatiksel Yöntem.
Daha fazla öğe...

Karşılaştırmalı eğitim ne işe yarar?

Karşılaştırmalı eğitim, farklı kültürler ve farklı ülkelerde, iki veya daha fazla eğitim sisteminin benzerlikleri ve farklılıklarını tanımlamaya yardım eden, benzer görünen olguları açıklayan ve insanları eğitme yolları hakkında yararlı teklifler getiren bir disiplindir (Türkoğlu, 1985).

Kapsayıcı eğitim ne demek?

Kapsayıcı eğitim tüm çocukların gelişimsel, sosyokültürel ve bireysel özellikleri ile gereksinimleri doğrultusunda eğitim almalarını amaçlayan bir süreç olarak tanımlanabilir. ... Kapsayıcı eğitimin bir diğer önemli özelliği de aile katılımına ve toplumsal katılıma verdiği değerdir.

Saf karşılaştırma metodu nedir?

5- Saf Karşılaştırma Metotları Karşılaştırmalı Eğitimde her türlü teorik düşünce ve kaygılardan uzak, sadece “eğitim” ve “karsılastırma” terimleri gözönüne alınarak yapılan çalısmalara “saf” metodlar deniyor. Bu metodu kullanarak çalışanlardan tanınmış iki eğitimci G.Z.F. Bereday ve F. Hilker'dir.

Kapsayıcı eğitim hangi öğrencileri kapsar?

Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.

Kapsayıcı eğitim anlayışı nedir?

Kapsayıcı eğitim tüm çocukların gelişimsel, sosyokültürel ve bireysel özellikleri ile gereksinimleri doğrultusunda eğitim almalarını amaçlayan bir süreç olarak tanımlanabilir. ... Kapsayıcı eğitimin bir diğer önemli özelliği de aile katılımına ve toplumsal katılıma verdiği değerdir.

Eğitim neyi kapsar?

Eğitim, hayata dair her şeyin en doğru şekilde algılanması için gerekli zihinsel ve fiziksel becerilerin geliştirilmesidir. Eğitim, düşünen bir varlık olarak insanın hakettiği mutluluğa erişmesi için gereken zihinsel donanıma sahip olmasıdır.

Çinde eğitim sistemi nasıl?

Çin Halk Cumhuriyeti'nde 12 yaşında başlayıp 3 eğitim öğretim yılı sonunda, 15 yaşında sona eren ortaokul eğitimi ile 9 yıllık zorunlu eğitim tamamlanmış olmaktadır. Ortaokulun sonunda Zhongkao adı verilen bir sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar lise eğitimi almaya hak kazanmaktadırlar.

Çinde ilkokul kaç sene?

Çin'deki Zorunlu Eğitim Yasası'na göre, devlet okul çağındaki çocuklara zorunlu eğitim verir. Okul masraflarından muaf tutulan öğrenciler, yalnızca kitap ve defter masraflarını öderler. Çin'de ilkokul eğitimi 6 yıl sürer ve okullarda Çince, matematik, fen bilgisi, yabancı dil, ahlak, müzik ve spor gibi dersler verilir.