Trafik sigortası nereden sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Trafik sigortası nereden sorgulanır?
  2. Türkiye sigorta Hasar dosyası nasıl sorgulanır?
  3. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar tespit edildiklerinde trafikten çekilir mi?
  4. Plaka sigorta fiyatını etkiler mi?
  5. Sigorta yatıp Yatmadığına nasıl bakılır?
  6. Trafik sigortasını geç yaptırmanın cezası var mı?

Trafik sigortası nereden sorgulanır?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir.

Türkiye sigorta Hasar dosyası nasıl sorgulanır?

Hasar dosyanız sonuçlanıncaya kadar sizin için belirlenmiş hasar dosya numarasıyla işlemlerinizi +90(850) 202 20 20 numaralı telefon hattımızdan ve web sayfamızda yer alan hasar dosya sorgulama adımından takip edebilirsiniz.

Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar tespit edildiklerinde trafikten çekilir mi?

Bir yıl sonra sigorta yenilenmelidir. Trafik sigortası olmayan araç ile trafiğe çıkılamaz. Trafik sigortası olmadığı tespit edildiği taktirde araç çekilerek trafikten men edilir.

Plaka sigorta fiyatını etkiler mi?

POLİÇE PLAKAYA KESİLMEYECEK Artık trafik sigortası, aracın plakasına değil sigortayı yaptıranın, sürücünün TC kimlik numarasına göre düzenleniyor, primler de ona göre belirleniyor. Yani, plaka ne olursa olsun, araç sahibinin ikameti neredeyse; o ilin primleri ile sigorta yapılıyor.

Sigorta yatıp Yatmadığına nasıl bakılır?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

Trafik sigortasını geç yaptırmanın cezası var mı?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.