Kulak ve boğaz ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kulak ve boğaz ağrısı neden olur?
  2. Boğaz ağrısı için ne ilaç kullanmalı?
  3. Yutkunurken boğaz ağrısına ne iyi gelir?
  4. Yutkunurken kulak ağrısı neden olur?
  5. Yutkunurken zorlanma neden olur?

Kulak ve boğaz ağrısı neden olur?

"Boğazım şişti kulağın ağrıyor" gibi şikayetler oldukça fazladır. Boğaz enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları kulaklara kadar etki ederek ağrı yapabilmektedir. Diğer yandan iltihaplanma gibi durumlarda burun, boğaz tıkanıklığı olduğu için bu durum kulaklara kadar etki edip, ağrı yapabilir.

Boğaz ağrısı için ne ilaç kullanmalı?

Ağrı kesici ve antiinflamatuar özellikli ilaçların, ki bunlar ateşi de düşüren ilaçlardır kullanılabilir. Bunların başında gelenleri parasetamol ve ibuprofen dir. 6. Bazı pastillerin kullanılması, bunlar içinde öne çıkanı ökaliptus içeren pastillerdir.

Yutkunurken boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Yarım çorba kaşığı karbonatla yarım çorba kaşığı tuzu yarım fincan ılık suda karıştırın. Bu karışımla günde birkaç kez gargara yapmanız yutkunurken boğazda oluşan ağrıyı hafifletecektir.

Yutkunurken kulak ağrısı neden olur?

Yutkunurken kulak ağrısının en bilindik sebebi kulak iltihabıdır. Kulakta meydana gelen herhangi bir enfeksiyon yutkunurken kulak altında ağrıya neden olmaktadır. Ağrının yanı sıra mide bulantısı, işitme kaybı, kulakta tıkanma, çınlama gibi başka belirtiler de ortaya çıkabilmektedir.

Yutkunurken zorlanma neden olur?

Yutkunma zorluğuna genellikle inme, kafa travması, multipl skleroz ya da demans (bunama) gibi nörolojik bir durum neden olur. Bu hastalıklar boğaz kaslarını zayıflatabilir; bu nedenle yutulmaya başlanan yiyeceklerin ağızdan boğaza ve akabinde yemek borusuna taşınması zorlaşabilir.