Tasarı terim anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Tasarı terim anlamı nedir?
  2. Genelleme ne anlama gelir?
  3. Geometrik cisim ne demek sözlük anlamı?
  4. Tasarım Türkçe mi?
  5. Genelleme nedir ve örnekler?
  6. Tarihte genelleme ne demek?
  7. Geometrik şekil neye denir?
  8. Tasarım hangi dil?
  9. Edebiyatta genelleme nedir?
  10. Türk Dili genelleme nedir?
  11. Aşırı genelleme ne demektir?
  12. Yadırgamak ne demek paragraf?

Tasarı terim anlamı nedir?

Kişinin bir konuyla ilgili, ileriye yönelik yapmayı düşündüğü planlamaya tasarı denir. Tasarlama cümlelerinde; "planlama", "proje" ve "gelecek" kavramları ana unsurlardır.

Genelleme ne anlama gelir?

Genelleme yapmak, varlıklar, kişiler ya da olaylar arasındaki benzerlik bağıntılarını bir fikirde toplamak, ancak bazı varlıklar, kişiler ya da olaylar arasındaki benzerlik bağıntılarının bütün varlıklar, kişiler ya da olaylar arasında bir olduğunu öne sürmek.

Geometrik cisim ne demek sözlük anlamı?

Geometrik cisimler belirli bir tabanı , üstü , kenarı , bölgesi olan üç bpyutlu cisimlere verilen addır. Gdometrik cisimler üçgensel , dörtgensel ve beşgensel gibi yüzlerddn oluşabilir.. en az üçgensel bölge olabilmektedir. Kenarlar bölgelere isim verir.

Tasarım Türkçe mi?

Tasarım kelimesinin sözlük anlamı Türk Dil Kurumu1 kayıtlarında “Zihinde canlandırılan biçim, tasavvur. Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, tasar çizim, dizayn. ... İngilizce'de ise Latin kökenli olan bu kelime “design” olarak olarak bilinir.

Genelleme nedir ve örnekler?

Kavramlar arasındaki ilişkiyi açıklayan bir kuram veya cümle, genellikle çok geniş alan kapsayan bazı ilkeleri içeren ifade. Örnek: Gelişmiş ülkelerde ortalama insan ömrü, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden daha uzundur.

Tarihte genelleme ne demek?

Genelleme bir tarihsel olayın diğer tarihsel olaylarla sebep-sonuç ilişkileri bakımından kıyaslanması olarak kabul edilirse, yatay genelleme ve dikey genelleme olarak iki gruba ayrılabilir.

Geometrik şekil neye denir?

Geometrik şekil, 2 boyutlu (belirli bir alanı ve çevresi olan) çokgenlere verilen addır. Aynı şekle sahip şekiller arasında benzerlik ilişkisi bulunur. Geometri ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Tasarım hangi dil?

Türkçe tasarım kelimesinin Fransızca karşılığı.

Edebiyatta genelleme nedir?

Genelleme Edebiyat Terimi Olarak Genelleme: Anlatılan konuyla tam bağlantısı bulunmayan bir takım düşünceler ortaya sürme.

Türk Dili genelleme nedir?

Sorusunu Türk Dil Kurumunda yer aldığı şekilde tanımlamak gerekirse; Genelleme “Zihnin genel düşünceler yapması işlemini gerçekleştirmesi ya da özelden genele geçiş” olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanı sıra “Bir işlemin sonucu olan genel kavram, yargı, bilim yasası veya kuram” olarak tanımlanmaktadır.

Aşırı genelleme ne demektir?

Aşırı genelleme yapan kişi sık sık “asla, her zaman, hiç kimse, daima, kesinlikle” gibi kelimeleri kolaylıkla kullanır. ... Ödevde yaptığımız ufak bir noktalama hatasının bizim o sınavdan sıfır aldıracak kadar korkunç bir hata olduğunu düşünmeye başladığımızda “aşırı genelleme” yapmış oluruz.

Yadırgamak ne demek paragraf?

Kendine yabancı gelen bir kimseye, duruma veya şeye alışamamak, ısınamamak.