Vergi affı 2021 neleri kapsıyor?

İçindekiler:

  1. Vergi affı 2021 neleri kapsıyor?
  2. SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?
  3. Vergi SGK affı ne zaman?
  4. SGK Yapılandırma 1 taksit ne zaman?
  5. Yeni çıkan vergi affı neleri kapsıyor?
  6. SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak 2020?
  7. 7256 yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?
  8. Vergi affı kyk borcunu kapsıyor mu?

Vergi affı 2021 neleri kapsıyor?

Kabul edilen maddelere göre, 30/04/2021 tarihi ve tarihinden önce beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30/04/2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, ...

SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

Vergi SGK affı ne zaman?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden ...

SGK Yapılandırma 1 taksit ne zaman?

Ödemelerde son gün 1 Kasım Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor. SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç Salı günü yapılacak.

Yeni çıkan vergi affı neleri kapsıyor?

Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren kanun teklifi komisyondan geçti. Teklife göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları yeniden yapılandırılacak. Belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol ve köprü cezaları da bu kapsama alınacak.

SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak 2020?

SGK, prim borcu bulunan 4/b (tarım dahil) sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları siliniyor.

7256 yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?

Bu vergi türünde, beyanname verme süresinin son günü 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olan ve 7256 sayılı Kanunun yayımı tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar kapsama girmektedir.

Vergi affı kyk borcunu kapsıyor mu?

Vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle yürürlüğe koyulan vergi borcu yapılandırması Resmi Gazete'de yayınlandı. ... Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılabilecek.