Telefonu pasaporta işletmek kaç lira?

İçindekiler:

  1. Telefonu pasaporta işletmek kaç lira?
  2. Yurtdışından gelen telefonu pasaporta işletme ücreti ne kadar?
  3. 1 pasaporta kaç telefon kaydedilir 2020?
  4. Cep Telefonu kayıt kaç para?
  5. Pasaporta kaç ay içinde telefon işletilir?
  6. Türkiye'de telefon kaydı ne kadar?
  7. Telefon IMEI kaydı kaç TL?
  8. IMEI kayıt kaç yılda bir yapılır?
  9. Yurtdışı Telefon Kaydı kaç yılda bir?

Telefonu pasaporta işletmek kaç lira?

Telefon kaydı yaptırmak isteyenler 2021 yılı için devletin belirlediği 2.006,20 TL'lik harcı vergi dairelerine, internet vergi dairesi sayfasına ya da anlaşmalı banka şubelerine (Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, İş Bankası) yatırabiliyor.

Yurtdışından gelen telefonu pasaporta işletme ücreti ne kadar?

Geçtiğimiz yıllarda yurtdışından Türkiye'ye götürülen cep telefonlarında “IMEI Kayıt Bedeli” bir çok kez zamlanmıştı. Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin lirayı aştı.

1 pasaporta kaç telefon kaydedilir 2020?

Yani 2020 itibariyle yurtdışından getirilen telefonların pasaport kaydı için 1838 TL* telefon harcı ödemeniz gerekiyor. Ülkeye girişi 120 günü geçmiş kişilerin pasaportlarına ne yazık ki telefon kayıt ettiremezsiniz. Ve bir pasaporta 3 senede sadece 1 adet telefon kayıt ettirebilirsiniz.

Cep Telefonu kayıt kaç para?

Resmi Gazete'de "Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" ifadesiyle belirtilen ve 2020 yılında 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olarak uygulanacak.

Pasaporta kaç ay içinde telefon işletilir?

Telefonu yurt dışından dönüşünüzün üzerinden 1 yıl geçmediyse sadece kendi adınıza kayıt yapabiliyorsunuz. Pasaporta 3 yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 1 yıl geçmişse yeniden yurt dışında gidiş dönüş yapmanız gerekiyor.

Türkiye'de telefon kaydı ne kadar?

Resmi Gazete'de "Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" ifadesiyle belirtilen ve 2020 yılında 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olarak uygulanacak.

Telefon IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020'de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

IMEI kayıt kaç yılda bir yapılır?

Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.

Yurtdışı Telefon Kaydı kaç yılda bir?

Artık Türkiye'ye getirilen telefonların kayıt süresi 1 yıl olacak. Yani telefona ilk sim kartın takılma tarihi itibariyle 1 yıl boyunca kayıtsız bir şekilde kullanılabilecek. Sonrasında ise telefonu bir şekilde kayıt ettirmeniz gerekecek. Yoksa cihazınız hiç bir mobil veri hizmetinden yararlanamayacak.