Kumaştan Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kumaştan Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Masa üzerindeki mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  3. Pantolon lekesini ne çıkarır?
  4. Kottaki sarı lekesi nasıl çıkar?
  5. Pantolondaki yıkama izi nasıl geçer?
  6. Pantolon da yağ lekesi nasıl çıkar?
  7. Beyaz pantolonda yağ lekesi nasıl çıkar?
  8. Çıkmayan yağ lekesi nasıl çıkar?

Kumaştan Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Lekeyi çıkarmak için yapmanız gerekenler: -Lekeyi çıkartma işleminde mutlaka ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı kullanın. -Deterjanı, bir bardak su ile karıştırın. -Elde ettiğiniz karışımı temiz ve beyaz bir beze ya da kağıt havluya emdirerek, tükenmez kalem lekesi olan bölgeye bastırınız.

Masa üzerindeki mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Bir kaba biraz süt dökün ve giysinizin lekeli bölümünü batırın. Bir gece bekletin. Sonra eski bir diş fırçasıyla lekeli kısmı fırçalayın.

Pantolon lekesini ne çıkarır?

Öncelikle beyaz sirkeli bir sıcak su hazırlayın ve lekeyi suya bastırın. Bir kaç saat suda bekletin. Suda bekledikten sonra keten yada kot pantolonu alkol yardımı ile ovalayın. Bu işlem sonrasında leke çıkmıyor ise sirkeli sıcak suyu lekenin üzerine sürün ve tekrar alkol yardımı ile lekeli bölgeyi ovalayın.

Kottaki sarı lekesi nasıl çıkar?

Ütü yaparken sararan bölgeyi ıslatıp, üzerine mısır nişastası serpip yine ütü ile kuruttuğumuzda bu sarartı yok olacaktır. Alternatif olarak, ütü ile sararan alana oksijenli su döküp daha sonra yine ütü ile kurutmak da çözüm sağlayacaktır.

Pantolondaki yıkama izi nasıl geçer?

Deterjan Kalıntıları Nasıl Çıkarılır?

  1. Lekeli kısmı sıcak su ile yıkayın.
  2. Fazla suyu sıkarak atın.
  3. Eğer alkol, kumaşınıza zarar vermeyecekse o bölgeye az miktarda alkol uygulayın.
  4. Alkolü o bölgede en az 10 dakika bekletin.
  5. Ilık veya sıcak su ile kumaşı durulayın.

Pantolon da yağ lekesi nasıl çıkar?

Boya ve yağ lekesi olan kot pantolonun üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Limon içermeyen sade bir deterjan olması çok önemlidir. Yumuşak uçlu bir diş fırçası ile yağ lekesi olan kısmı fırçalayın. Sonra pantolonun yıkama talimatlarını göz önüne alarak çamaşır makinesinde yıkayın.

Beyaz pantolonda yağ lekesi nasıl çıkar?

Yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağı, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Yeni oluşan yağ lekesinin üzerine kurumadan pudra serpiştirin.

Çıkmayan yağ lekesi nasıl çıkar?

Eğer leke hâlâ çıkmadıysa, kıyafeti bir kuru temizlemeye götür. Lekeye nişasta ve bulaşık deterjanı dök. Lekenin üzerine biraz nişasta serp ve 30 ila 60 dakika arasında beklet. Nişastanın üzerine biraz bulaşık deterjanı dök ve ovarak yedir.