Kelkit Çayı hangi denize dökülür?

İçindekiler:

  1. Kelkit Çayı hangi denize dökülür?
  2. Aşağıdakilerden hangisi ülkemiz sınırları dışında doğup ülkemiz sınırları içerisinde denize dökülen akarsularımız dan biridir?
  3. Asi Nehri Türkiye'de nerede?
  4. Nil nehri hangi yöne akar?
  5. Nehirlerin kaynağı nedir?
  6. Irmak adları nelerdir?

Kelkit Çayı hangi denize dökülür?

Kelkit Çayı, Yeşilırmak'ın kollarından biridir ve uzunluğu 320 km'dir. Gümüşhane'nin Çimen Dağları'ndan kaynaklanıp Yeşilırmak'a katılıp Karadeniz'e dökülmektedir.

Aşağıdakilerden hangisi ülkemiz sınırları dışında doğup ülkemiz sınırları içerisinde denize dökülen akarsularımız dan biridir?

Aşağıdakilerden hangisi,ülkemiz sınırları dışında doğup ülkemiz sınırları içerisinde denize dökülen akarsularımızdan biridir? A)Dicle.

Asi Nehri Türkiye'de nerede?

Asi Nehri (Orontes ), (العاصي) Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nin doğu kısmından doğar ve Türkiye Hatay ilinden Akdeniz'e dökülür. Asi Nehri'nin toplam uzunluğu 556 km olup, 366 km Suriye'de, 98 km Türkiye'de, 40 km Lübnan'dadır.

Nil nehri hangi yöne akar?

Güneyden kuzeye doğru akar ve üç ana kolu vardır: Beyaz Nil Nehri, Mavi Nil Nehri ve Atbarah Nehri. Nehrin en uzaktaki kaynağı Burundi'deki Doğu Afrika Göller Bölgesi'ndeki Kagera Nehri olarak doğar ve Tanzanya, Ruanda ve Uganda sınırlarını oluşturarak Victoria Gölü'ne katılır.

Nehirlerin kaynağı nedir?

Nehirler çok sayıda küçük derenin birleşmesiyle meydana gelir. ... Yağmur yağdığında, karlar eridiğinde ya da yeraltı suları yükseldiğinde toplanan sular küçük dereler halinde dağlardan akmaya başlar. Bunlar yolları boyunca birleşip daha büyük dereleri, onlar ise birleşerek nehirleri oluşturur.

Irmak adları nelerdir?

Cevap:

  • Yeşil ırmak.
  • Kızıl ırmak.
  • Ceyhan ırmağı
  • Göksu ırmağı
  • Asi ırmağı
  • Çorhun ırmağı