Üç aylar nasıl tutulur?

İçindekiler:

  1. Üç aylar nasıl tutulur?
  2. Recep ayının 30 rekatlık namazına nasıl niyet edilir?
  3. Recep ayının 15 gecesi kilinacak namaza nasıl niyet edilir?
  4. Şaban ayının ilk gece namazı nasıl niyet edilir?
  5. Recep ayı namazı nasıl kılınır?
  6. Gerdek gecesi namazı ne zaman kılınır?
  7. Evlilikte ilk gece ilişkiye girmek zorunlu mu?
  8. Gerdek gecesi sonrası gusul abdesti nasil alinir?

Üç aylar nasıl tutulur?

Bu aylarda kişi oruç tutmak istediğinde öncelikle kaza orucu olan kişi, önce kaza orucunu tutar, daha sonra da nafile oruç tutmak isterse onları tutabilir. Önce kaza oruçlarını tutması daha doğru olur. Böyle bir orucu tutacak kimsenin durumu ve niyeti de önemlidir.

Recep ayının 30 rekatlık namazına nasıl niyet edilir?

Recep ayı 30 rekat namaza şöyle niyet edilir: abid, zahid kulların arasına kaydeyle. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle. Rıza-i şerifin için, Allahü Ekber." Her rekatta 1 Fatiha, 3 kez Kafirun Suresi, 3 kez İhlas-ı şerif okuyup, 2 rekatta bir selam verilir.

Recep ayının 15 gecesi kilinacak namaza nasıl niyet edilir?

2-) Muhammed ibni Hatîriddin Hazretleri'nin nakline göre : "Receb'in 15. gecesi 5 selamla 10 rekat kılınır, her rekatta Fatiha'dan sonra 30 kere İhlas (Gulhuvallahüehad) Suresi okunur. Namaz bitince 100 kere 'Estağfirullah' denilerek Allah-u Te'âlâ'dan mağfiret talep edilir." "Allah'ı tesbih ederim ve O'na hamdederim.

Şaban ayının ilk gece namazı nasıl niyet edilir?

Namaza şöyle niyet edilir: "Yâ Rabbi, niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip, süedâ defterine kaydeyle."

Recep ayı namazı nasıl kılınır?

Niyet ettim Allah rızası için Recep ayı hürmetine günahlarımın affı için ve dualarımın kabulü için diyerek namaza başlanır. Allahu Ekber denilip. Subhaneke okunur. Ardından fatiha ve 3 kafirun suresi ve 3 İhlas okunarak 2 rekatlık namaz kılınır.

Gerdek gecesi namazı ne zaman kılınır?

Gerdek gecesi namazı düğün sonrasında evlenen gençlerin evde tek kalmasından sonra yapılan bir eylemdir. Namaz eğer gelin ve damadın abdesti varsa hemen kılınabilir. Eğer yok ise gelin ve damat güzel bir duş sonrasında abdest alarak, damat önde gelin arkada olacak şekilde kılınmalıdır.

Evlilikte ilk gece ilişkiye girmek zorunlu mu?

'İlk gece korkusu'nun kadınlarda erkeklere oranla daha fazla olduğunu söyleyen Dr. ... İlk gece gerdeğe girmek şart değildir.

Gerdek gecesi sonrası gusul abdesti nasil alinir?

Gusül abdestini tam manasıyla alabilmek için evvela guslün şartlarını bilmek gerekir....GERDEK GECESİ NASIL BANYO YAPILIR?

  1. Niyet etmek.
  2. Gizlice besmele çekmek (banyoda açıktan besmele okunmaz.)
  3. ÖNünü veya arkasını kıbleye dönmemek.
  4. mümkünse yüksek bir yere oturmak.
  5. Önce namaz abdesti alır gibi abdest almak.