Kemik ölçümü sonuçları nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kemik ölçümü sonuçları nasıl anlaşılır?
  2. Kemik erimesi ölçümü nasıl yapılır?
  3. Kemik taraması ne kadar sürer?
  4. Kemik ölçümü yaptırmak zararlı mı?
  5. Kemik ölçümü için hangi doktora gitmeliyim?
  6. Eklem ve kas ağrılarına hangi bölüm bakar?

Kemik ölçümü sonuçları nasıl anlaşılır?

DEXA Kemik Taraması Sonuçlarınızın Yorumlanması: T ve Z Skoru

  1. -2.

    Kemik erimesi ölçümü nasıl yapılır?

    Kemik yoğunluğu ölçümü için günümüzde en çok kullanılan yöntem DEXA yöntemidir. Bu yöntemde hasta, bir masada hareketsiz olarak yatar pozisyondayken hareketli bir kamera ve ışın kaynağı ile ölçüm yapılır ve elde edilen sonuçlar bilgisayar yardımı ile değerlendirilir. İşlem süresi yaklaşık 10 dakikadır.

    Kemik taraması ne kadar sürer?

    Test yaklaşık 1 saat sürer. Test yapılırken tüm vücut taranır ve hastanın mümkün olduğu kadar hareketsiz kalması istenir.

    Kemik ölçümü yaptırmak zararlı mı?

    Kemik yoğunluğu ölçümü zararlı mı? Kemik yoğunluğu ölçümü için kullanılan x ışını miktarı QCT ve DEXA yöntemlerinde oldukça düşük olup sağlığa zarar verecek boyutlarda değildir.

    Kemik ölçümü için hangi doktora gitmeliyim?

    KEMİK AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

    Eklem ve kas ağrılarına hangi bölüm bakar?

    EKLEM AĞRILARINA HANGİ BÖLÜM BAKAR? Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.