Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır?
  2. Aloe vera çiçeği hangi hastalığa iyi gelir?
  3. Aloe vera jel nerelerde kullanılır?
  4. Aloe vera bitkisi yüze nasıl uygulanır?
  5. Aloe vera iltihaba iyi gelir mi?
  6. Aloe vera yüzü beyazlatır mı?
  7. Aloe vera cilt lekelerini giderir mi?
  8. Aloe vera hangi ortamı sever?

Aloe vera bitkisi nasıl kullanılır?

Yüzünüzü günde iki kez aloe vera jeli ile temizleyin. Aloe vera jeli, doğru kullanıldığı zaman hem yüz temizleyicilerin hem de nemlendiricilerin yerini alabilir. Sabahları ve akşamları cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. Soğuk suyla durulayın ve yüzünüzü kurulayın.

Aloe vera çiçeği hangi hastalığa iyi gelir?

Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir. Aloe vera bitkisi kaynatılarak içildiğinde astım hastalığının etkisini azaltır. Göz iltihaplarını aloe vera suyu ile hafifletir. Aloe vera jeli veya aloe vera kremi donmadan kaynaklanan doku hasarlarına faydalıdır.

Aloe vera jel nerelerde kullanılır?

Aloe veranın en çok kullanım alanı şüphesiz cilt üzerinedir. Kan dolaşımını artırması ve iyileşme sürecini hızlandırma nedeniyle yaralar ve yanıklar için alo vera jeli kullanılır. UV ışınlarından doğal bir koruma sağlayan aloe verayı, güneşe çıkmadan önce sürmeniz yeterli olacaktır.

Aloe vera bitkisi yüze nasıl uygulanır?

Bunun için aloe vera'yı yüze yalnızca ince bir jel tabaka şeklinde uygulamak önemlidir. En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.

Aloe vera iltihaba iyi gelir mi?

Günümüzde aloe A.B.D.'de en yaygın kullanılan bitkilerden biridir. Harici olarak kullanıldığında yanıklara, güneş yanığına, deri tahrişlerine, sıyrıklara ve küçük yaralara iyi gelir. Genital iltihaba ve sedefe de faydası vardır. Aloe jelin aktif bileşenleri acıyı ve iltihabı azaltır; derinin onarımını hızlandırır.

Aloe vera yüzü beyazlatır mı?

Aloe vera jeli yalnızca beyazlatma için değil, güneş yanıkları için de kullanılabilir.

Aloe vera cilt lekelerini giderir mi?

Aloe vera besleyici ve onarıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelere iyi gelmektedir. İçindeki aminoasit, mineral ve vitaminlerde lekeleri yok edici özelliğe sahiptir. Aloe vera kullananlar da cilt lekelerine iyi geldiği yorumunu yapmaktadırlar.

Aloe vera hangi ortamı sever?

Aloe vera güneşi seven bir bitkidir. Tamamen gölge olan yerlerde aloe vera bitkisi büyümez. Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır.