Tezsiz yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Tezsiz yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?
  2. Yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?
  3. Yüksek Lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?
  4. Özel üniversitede yüksek lisans için ALES şart mı?
  5. Iki kere yüksek lisans yapılır mi?

Tezsiz yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

Tezli Yüksek Lisans / Tezsiz Yüksek Lisans / Doktora Programları 16 Ağustos 2021 / Tarihleri arasında (mesai bitimine kadar) olacaktır. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 16 Ağustos 2021 / Tarihleri arasında (mesai bitimine kadar) olacaktır.

Yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır. Başvuru bir süreçtir.

Yüksek Lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?

Programa göre Türkçe ve İngilizce olarak değişiyor. BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILIR? Kontenjanlar üniversitelerin kendi internet sitelerinde güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda 2 defa ilan ediliyor. Başvuru şartlarını sağlayan aday üniversitelere bireysel ya da internet yoluyla bizzat başvuruda bulunuyor.

Özel üniversitede yüksek lisans için ALES şart mı?

Sadece tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı kaldırılmıştır. Bunun dışındaki tezli yüksek lisans programları, doktora, sanatta yeterlik başvuruları, akademik personel başvuruları gibi tüm başvurularda gereklidir.

Iki kere yüksek lisans yapılır mi?

1- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına başvurup kazandığı takdirde kaydını yaptıramaz. ... 2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir.