Kalp kası iltihabı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kalp kası iltihabı nasıl tedavi edilir?
  2. Aniden kalbe giren sancı neden olur?
  3. Kadınlarda sag gögüs agrısı neden olur?
  4. Göğüs hassasiyet neden olur?
  5. Memenin ucu neden ağrır?

Kalp kası iltihabı nasıl tedavi edilir?

Genelde hafif kalp kası iltihabı durumlarında dinlenme ve ilaç tedavisi verilir. Ancak kalp atışları düzensiz olan, kalp fonksiyonları bozulmuş olan hastalar hastaneye yatırılır. Çok ciddi durumlarda da ventiküler destek cihazı, aort pompası gibi tedavi yöntemleri uygulanır.

Aniden kalbe giren sancı neden olur?

Kalp ağrısının en yaygın nedenleri şunlardır: Kalbe giden kan damarlarındaki tıkanıklıklardan kaynaklı olarak gelişen göğüs ağrısı (anjin) Kalbe kan akışının tıkanması ile gelişen kalp krizi (miyokard infaktüsü) Kalbi çevreleyen kesenin iltihabı olan perikardit.

Kadınlarda sag gögüs agrısı neden olur?

Sağ meme ağrılarının en büyük sebeplerden biri soğuk algınlığıdır. Özellikle grip veya üşütme gibi durumlarda sağ meme ağrıyabilir. Bununla beraber enfeksiyonun durumuna göre de kişiler memede ağrı hissedebilir.

Göğüs hassasiyet neden olur?

Regl öncesi göğüs ağrısının sebebi hormonlardır. Evet, vücudumuzu tanıyamayacak haline getiren hormonlar yine iş başında. Adet olurken göğüslerin şişmesi; miktarı değişen hormonlar sebebiyle vücuttaki sıvılar göğüslerde toplanır ve bu sebeple göğüslerde büyüme ve hassasiyet görülür.

Memenin ucu neden ağrır?

Hassas veya ağrılı meme uçları, mastit gibi bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Enfekte bir meme ucu ağrıyabilir ve sorun devam ederse kişi bir doktora gitmelidir. Mantar enfeksiyonları ayrıca meme ucu hassasiyetine ve ağrısına da neden olabilir. Bu mantar enfeksiyonu olan kişilerde meme uçları da pul pul görünebilir.