THY Rezervasyon kaç saat geçerli?

İçindekiler:

  1. THY Rezervasyon kaç saat geçerli?
  2. THY rezervasyon kodunu nasıl öğrenebilirim?
  3. THY geçmiş uçuş bilgilerimi nasıl öğrenirim?
  4. Rezervasyon kodu nedir?
  5. Uçak bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
  6. Uçuş numarası nasıl öğrenilir?

THY Rezervasyon kaç saat geçerli?

Geçerli Tarih Aralığı: Ödemesi EFT/HAVALE aracılığı ile yapılacak olan rezervasyon kayıtlarının ilk segmentinin uçuş tarihi, rezervasyonun yapıldığı tarihten 2 iş günü + 5 gün'den az, 355 gün'den fazla olamaz.

THY rezervasyon kodunu nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle THY resmi internet sitesine girişi yapılır. Daha sonra sitede bulunan ''Check-in ve Rezervasyonu Yönet'' başlığı seçilir. Bu başlık altından PNR kodu ve bilet sahibinin soyadı bilgileri girilir. Ekranda açılan sayfada rezervasyon sorgulama ve diğer işlemler yapılabilir.

THY geçmiş uçuş bilgilerimi nasıl öğrenirim?

Türk Hava Yolları'nın resmi internet adresine girerek uçuş/bilet yönetimi sekmesinden rezervasyon kodu (PNR) ve yolcunun soyadı yazılarak bilet detaylarını görüntüleyebilirsiniz.

Rezervasyon kodu nedir?

PNR, PNR numarası ya da PNR kodu, uçak biletleri rezervasyonlarından sonra verilen, harf ve rakamlardan oluşan bir tür elektronik bilgidir. PNR, “Passenger Name Record” ifadesinin kısaltmasıdır. Passenger Name Record, “Yolcu İsim Kaydı” anlamına gelir ve aynı zamanda rezervasyon numarası olarak da sektörde kullanılır.

Uçak bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Uçuş bilgileri sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sol üst kısımda yer alan arama kutucuğuna "Uçuş Bilgileri Sorgulama" yazmak yeterli olacak.

Uçuş numarası nasıl öğrenilir?

Uçuşunuz ile ilgili kişisel bilgilerinizi içeren PNR kodu, internetten bilet aldığınızda e-mail ve SMS yolu ile size ulaştırılır. PNR kodunu öğrenmek için tek yapmanız gereken, SMS'i saklamak ya da e-mail ile gelen dijital dosyanın üzerindeki ilgili bölüme bakmaktır.