Hangi malzemelerden sepet yapılır?

İçindekiler:

  1. Hangi malzemelerden sepet yapılır?
  2. Rattan neler yapılır?
  3. Rattan malzeme nedir?
  4. Rattan bitkisi nedir?

Hangi malzemelerden sepet yapılır?

Sepet yapımında genellikle kestane, fındık gibi ağaçların sürgünleri, bazı bitkilerin sap ve esneyebilen dalları, saz ve kamış kullanılmaktadır. Doğadan elde edilen malzemeler kama yardımıyla yarılır ve inceltilir, dibinden başlanarak yukarı doğru tamamen el marifetiyle örülür.

Rattan neler yapılır?

Doğal Rattan, Avustralya, Afrika ve Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen yerel ağaçları kapsayan, ahşap bahçe mobilyalarında genellikle örgü biçimde örülen bir bahçe mobilyası türüdür.

Rattan malzeme nedir?

Rattan alerji yapmayan, antibakteriyel, küf tutmayan kolayca temizlenebilen ve değişen hava şartlarına uygun geri dönüştürülebilen plastik bir malzemedir. Rattan malzemesi UV katkılı olduğunda güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı olmakta, malzemede renk değişimi ve kopma olmamaktadır.

Rattan bitkisi nedir?

Rattan bitkisinin çeşitli türleri bulunmaktadır. Rattan, mobilya yapımında kullanılan bir tür palmiye ağacının ince bükülebilir gövdeleridir. Rattan (Malayca rotan), Calamoideae alt ailesine ait yaklaşık 600 üyesi olan eski dünya tırmanıcı palmiyesi (tropik sarmaşıklar) türünün adıdır.